SvijetZanimljivosti i zabava

AI za veze: Studenti razvili tehnologiju koja pomaže ljudima u razgovoru










Umjetna inteligencija polako ulazi u sve pore društva, a sada je razvijena tehnologija koja pomaže ljudima u razgovorima.

Naime, studenti Sveučilišta Stanford pomoću umjetne inteligencije razvili su tehnologiju koja govori ljudima što da kažu tijekom neugodnog spoja ili razgovora za posao.

Možda će Vas zanimati i:

Četiri studenta po imenu Bryan Hau-Ping Chiang, Varun Shenoy, Alix Cui i Adriano Hernandez stvorili su alat pod nazivom RizzGPT koji je osmišljen kako bi pomogao ljudima u neugodnim razgovorima korištenjem AI-ja i proširene stvarnosti (AR).

Chiang je na Twitteru podijelio video kako se RizzGPT koristi u praksi i objasnio: “Recite zbogom neugodnim spojevima i razgovorima za posao. RizzGPT sluša vaš razgovor i govori vam šta tačno trebate reći sljedeće.”

RizzGPT radi pomoću jezičnog modela GPT-4 i Whispera, OpenAI alata za prepoznavanje glasa, koji pomaže u generiranju odgovora na pitanja postavljena tijekom razgovora. Nošenjem AR naočala, osoba može pročitati generirani odgovor kao da ga je sama smislila.

Nakon što je predstavljen novi alat za razgovore, reakcije tviteraša su podijeljene. Dok neki hvale njihov projekt i jedva ga čekaju isprobati, drugi smatraju kako je riječ o “jezivoj tehnologiji”.

Škotski satiričar Armando Iannucci napisao je da je sličnu značajku stavio u svoju znanstveno-fantastičnu TV seriju Avenija 5 kao “zastrašujuću šalu” koja se sada obistinila…



Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button