INTERVJU – Vahida Djedović: Knjiga “Terapeut ljubavi” rješava vaše probleme (FOTO)

INTERVJU – Vahida Djedović: Knjiga “Terapeut ljubavi” rješava vaše probleme (FOTO)

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Nakon velikog uspjeha knjige “Obući košulju sretnog čovjeka”, naša Superžena i poznata tuzlanska psihoterapeutkinja, Vahida Djedović objavila je novu knjigu “Terapeut ljubavi”.

Knjiga “Terapeut ljubavi” izašla je pnedavno u izdavačkoj kući “Bosanska riječ”, a već danas se može naći u knjižarama širom TK.

U razgovoru za Kameleon, Vahida Djedović je otkrila da je knjiga “Terapeut ljubavi” nastala zahvaljujući njenim FB prijateljima.

“Brzo sam stekla maksimalnih 5.000 prijatelja, od toga je možda oko 1.000 žena, a sve ostalo su muškarci. Pisali su mi svoje ljubavne probleme u inbox, tražili savjete kako da ih riješe, pa sam tako počela da pišem njihove priče. Knjiga je podijeljena u tri dijela. Prvi dio se tiče zajedničkih problema, drugi dio je posvećen muškarcima, dakle o tome šta muškarci žele, treći dio je namijenjen ženama, a on je nastao iz psihoterapijske prakse”, pojasnila je naša sagovornica.

Vahida Djedović

Kaže da se u knjizi mogu pronaći savjeti za ljubavne probleme, a trudila se obuhvatiti one koji su najaktualniji u današnjem društvu.

“Generalno, u knjizi se mogu naći odgovori na pitanja: da li je to prava veza, šta da uradimo kada je partner ljubomoran, da li može opstati veza na daljinu, zašto se neke veze kriju…”, otkrila je Djedović.

Zanimljivo je da su Vahidi Djedović u inbox najviše pisali muškarci. Kaže da to nije ništa neobično, jer muškarci imaju iste emocije kao i žene, ali su odgojeni da ih ne pokazuju.

“Još uvijek se, iako živimo u 21. vijeku smatra sramotom da muškarci pokazuju emocije i vjerovatno iz tog razloga se i javljaju i pitaju za savjete. Oni o tome ne razgovaraju sa svojim prijateljima, a onda imaju potrebu nekome ispričati svoje probleme”, zaključila je Vahida Djedović.

Za kraj razgovora saznajemo da će prva promocija knjige “Terapeut ljubavi” biti održana u Sarajevu početkom proljeća, a trenutno se vode pregovori i za promociji u Tuzli.

Facebook Comments