Edin Delić: Referendum za opoziv i nove načelničke izbore koštat će 190.000 KM! Ko će to da plati?

Edin Delić: Referendum za opoziv i nove načelničke izbore koštat će 190.000 KM! Ko će to da plati?

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Uskoro treba da bude održan referendum u Lukavcu na kojem će građani, ranije od planiranog birati čovjeka koji će biti na čelu njihove opštine. Podsjećamo, zahtjev za opoziv aktuelnog načelnika Edina Delića podnio je Opštinski odbor SDA.

Prema riječima aktuelnog načelnika Edina Delića, referendum za opoziv i novi izbori za načelnika Općine Lukavac koštat će najmanje 190.000 KM!

“Moramo u Budžetu planirati sredstva za ovu namjenu, te je nužno izvršiti umanjenje neke od budžetskih stavki. Narod i statistike govore da referendum neće uspjeti, pa čak i ako se desi čudo sasvim je moguće da ja ponovo budem kandidat, pa da nakon referenduma za opoziv i novih izbora opet dobijemo istog načelnika. Moje mišljenje i prijedlog je da ovu avanturu trebaju platiti oni koji su je i pokrenuli: političke stranke od novaca koje primaju iz Budžeta i vijećnici od svojih paušala. Posebno ako nakon referenduma ostane isti načelnik”, kazao je Delić, te dodao:

“Ukoliko smjena uspije i postave svog načelnika moći će i mijenjati Budžet kako su naučili, ali ako se desi očeklivani scenario fijaska SDA na referendumu, onda bi do kraja mandata općinskog vijeća svojim stranačkim honorarima i vijećničkim paušalima plaćali avanturu za koju su sami krivi. Istina, onda bi bili oštećeni i viijećnici koji nisu bili za referendum, ali zanimljivo je da ih većina prihvata ovakvu mogućnost i podržava prijedlog.”

Pitanje: Ko treba da plati referendum za opoziv i nove izbori za načelnika Lukavca, Edin Delić je postavio na anketi na svom FB profilu.

 

Facebook Comments