ŠEJN HUSEJNEFENDIĆ: SDA – Norod zno!

ŠEJN HUSEJNEFENDIĆ: SDA – Norod zno!

@Vedran M

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Stranka demokratske akcije obrukala se neviđeno u proteklih nekoliko dana – pod uslovom da je moguće obrukati se u Bosni i Hercegovini. Mediji su prenijeli svaki detalj koji se dešavao na relaciji Bego-Mirsad-Bakir, zna se ko je se sa kime gdje sastao, koji poslanici su podigli ruku za smjenu sad već bivšeg premijera Gutića, nagađa se pouzdano čime će se revanširati dizačima ruku u skupštinskim klupama Tuzlanskog kantona…

Bivši premijer Bego Gutić otišao je na smetljište historije na isti način kako je njegova stranka podjarmila kompletan kanton (ali i državu!) – neslavno, poniženo, bijedno. Narodski kazano: „Ja te postavio, ja te skinuo“. Branio se bivši premijer, policajac i pravnik nazovi uspjesima koje je njegova vlada „napravila“ za vrijeme njegovog pendrekovanja kantonom, prikazujući sebe kao velikog legalistu i čovjeka od principa. Inače, Bego nije prezao od zvaničnih (ali i prikrivenih!) prijetnji slobodnom novinarskom pisanju prijeteći tužbama protiv novinara i portala koji nisu na platnom spisku Vlade TK.

Kazivao je tada Bego Gutić kako „nema on ovlasti da išta uradi jer on kao premijer ne donosi zakone niti smjenjuje rektore bla bla bla“ jer je dobro znao da je stranka SDA ta koja povlači konce i koja ga štiti – sve do sad. Pokušao ga je poltronski spasiti Midhat Čaušević, predsjednik kluba poslanika SDA u skupštini, deklamujući rečenice koje mu je Bego izdiktirao (ili poslao na viberu?) kako „će ovo biti poluprivatna vlada zasnovana na privatnom dogovoru, dogovorena u tornju bla bla bla“. Međutim Čauševićev gojakovićki (mjesto kod Kladnja, op. aut) glas nije bio ni bitan ni dovoljan da išta učini.

Čaušević, inače glavni petokolonaš na Univerzitetu u Tuzli u čiji rezime spada da je glasao PROTIV SVOJIH KOLEGA za uvođenje sjevernokorejskog zakona o visokom obrazovanju (nad kojim su se zgrožavali svi mediji ove zemlje, kojim su smijenjena 4 rektora i dvaput kompletan menadžment Univerziteta u Tuzli te koji se trenutno nalazi pred obaranjem u Ustavnom sudu u Sarajevu) svojski se potrudio oko svog Bege s kojim je dosad redovno kahvenisao i spletkario – barem dok je Bego bio premijer. S kim će dalje mladi Mido spletkariti i kahvenisati – da li sa Baketom kojem se uvlačio pokušavajući nametnuti ime tuzlanskom aerodromu po njegovom babi Aliji kojom prilikom je sramno ponižen i poražen ili pak s nekim drugim „idolom“ – vidjet ćemo.

Ono što je poenta ukupnih zbivanja na kvazipolitičkoj sceni TK jeste eklatantno demonstriranje najnižeg oblika primitivno-ruralne komunikacije (đe, more, podržaje itd). ucjenjivačko-kabadahijskog ponašanja te širokog spektra sitnih interesa koje se nisu stidjeli pokazati naši „poslanici“.

SDA se potvrdila kao stranka koja je napravila najviše zla u svim oblastima bosanskohercegovačkog društva; nepotizam i korupcija nikad većeg nivoa, nametanje zakona koji zabranjuju slobode okupljanja i protestvovanja građana (kao u TK), naoružavanje i opremanje policije kao demonstracije sile kako bi se zaplašili nezadovoljni građani prije nego li ozbiljnije pomisle na demonstracije, proteste i druge vidove DEMOKRATSKOG ISPOLJAVANJA nezadovoljstva (opet  TK), masovni egzodus ne samo mladih i nezaposlenih nego i zaposlenih osoba zrele ali i kasnije životne dobi (TK ali i BiH), uništavanje životne okoline (konkretno zraka) do te mjere da je desecima hiljada ljudi ozbiljno narušeno zdravlje (TK), nove stotine miliona kredita koje će oni trošiti a mi vraćati, zakon o akcizama i nova poskupljenja (BiH)…sve nam je to donijela SDA.

A ko je dao glasove toj SDA? Norod zna.

 

 

(Šejn Husejnefendić)

Facebook Comments