ODBOJKAŠKI KLUB “BOSNA” KALESIJA: Novi načelnik donio svjetlost za naš sport (FOTO)

ODBOJKAŠKI KLUB “BOSNA” KALESIJA: Novi načelnik donio svjetlost za naš sport (FOTO)

@Vedran J

Odbojkaški klub Bosna dugogodišnji je ponos kalesijske opštine. Razlog su sjajni rezultati koje je klub ostvarivao od svog osnivanja, ratne 1993. godine pa do danas. Igrali su Kalesijci evropska takmičenja 1997. i 1998. godine, bivali prvaci FBiH u više navrata, a gledali smo ih nekoliko puta i u finalu federalnog i državnog Kupa.

Bosna je trenutno lider Superlige FBiH, drugog ranga takmičarske odbojke u našoj zemlji. U prvom dijelu ove sezone nisu izgubili nijedan set, što je dokaz da su na pravom putu da se vrate u Premijer ligu BiH.

Adnan Karić

“Dolaskom na poziciju predsjednika kluba igračima sam zadao cilj, a to je ulazak u Premijer ligu BiH. Načelnik Sead Džafić povećao je sredstva za sport za oko 80.000 KM više nego prethodnih godina i mislim da upravo zbog toga sport u Kalesiji ide uzlaznom putanjom, a odbojka pogotovo”, istakao je u razgovoru za Kameleon Adnan Karić, predsjednik OK Bosna.

Jasmin Požegić (26) u klubu aktivno trenira oko 14 godina. Nedavno je proglašen za najboljeg sportistu opštine Kalesija za 2017. godinu, što mu je sigurno jedan veliki podsticaj za dalji rad.

Jasmin Požegić

“Naš tim je spoj mladosti i iskustva. Ulažemo dosta u mlade igrače, a imamo i školu odbojke skoro u svakom mjestu na opštini Kalesija. Što se tiče prvog tima, svi igraju skoro besplatno. Treniramo pet puta sedmično, ali družimo se i van treninga i to je nešto najbolje”, rekao nam je Požegić koji očekuje da ekipa može izboriti Premijer ligu.

Rijad Alić jedan je od iskusnijih u ekipi Bosne. U odbojci je 13 godina, a u tim se vratio prije dvije sezone.

Rijad Alić

“Naš cilj je rad sa mladim kategorijama, a da smo na dobrom putu govori i podatak da su naši kadeti već izborili državni turnir. Mlađi momci u ekipi slušaju, vrijedni su, rade i nadam se da će ih biti dosta uspješnih. Želimo što prije da obezbijedimo završnicu prvenstva, tako da će nam u doigravanju najveći rivali biti Ilijaš i sarajevska Bosna”, kazao je Alić, te podcrtao da se ekipa druži nakon svake utakmice što smatra jednim velikim stimulansom.

Irfan Kovačević (20) jedan je od najtalentovanijih igrača u BiH, barem tako kažu njegovi saigrači. U Bosnu je stigao iz tuzlanske Slobode, a u svojoj karijeri igrao je još u Zavidovićima.

Irfan Kovačević

“Ovdje vlada dobra atmosfera, svi su me fino dočekali i došao sam da igram Premeijer ligu. Lijepo je igrati sa starijim, iskusni su, može se dosta naučiti”, priznao je Kovačević, te pozvao navijače da i dalje na utakmice dolaze u što većem broju.

Kenan Hasanović član je Bosne već dvije-tri godine. Kaže kako mu je drago biti što je dio ovog tima.

Kenan Hasanović

“Gledamo starije kako igraju, slušamo njihove savjete… Mi ćemo se truditi da sve ostane ovako i da zajedno uđemo u Premijer ligu. Novac nije toliko bitan koliko smo bitni mi jedni drugima”, ističe Hasanović.

Drugi dio sezone u Superligi FBiH počinje 10. februara. Bosna će u Kalesiji dočekati Galeb iz Brčkog, a u martu mjesecu ekipu očekuje i završnica Kupa BiH gdje će igrati protiv prvaka države, Mladosti iz Brčkog.

AUTOR: Vedran Jahić

Facebook Comments