Ovo je najsigurniji terenac u 2017. godini

Ovo je najsigurniji terenac u 2017. godini

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Volvo model XC60 proglašen je najboljim terencem 2017. godine i dodijeljena mu je prestižna Euro NCAP Best in Class nagrada za sigurnost, piše carlander.ba.

Volvo XC60 postigao je gotovo savršen rezultat od 98% u kategoriji zaštite odraslih putnika u klasi velikih terenaca. Ovaj model je isto tako pokazao superiornost u kategoriji sigurnosnih sistema sa postignutim rezultatom od 95%, što je 20% više od drugoplasiranog suparnika. Tako je Volvo potvrdio svoj položaj vodećeg proizvođača po pitanju automobilske sigurnosti.

“Novi XC60 je jedan od najsigurnijih automobila u historiji Volvo proizvodnje”, izjavio je Malin Ekholm, potpredsjednik Volvo Cars sigurnosnog centra, te dodao:

“U potpunosti je opremljen novom tehnologijom koja je osmišljena kako bi pružila podršku vozaču, zaštitila putnike u vozilu i druge učesnike u saobraćaju poput pješaka i biciklista te umanjila rizik od sudara. Ponosni smo što je naša kontinuirana predanost razvoju novih sigurnosnih karakteristika nagrađena Euro NCAP Best in Class nagradom.”

Euro NCAP svake godine dodjeljuje nagradu za najbolje u klasi kako bi izdvojio ona vozila koja su ostvarila bolje rezultate od svojih suparnika lansiranih na tržište iste kalendarske godine. Nagrada se temelji na dobivenim rezultatima u četiri različite kategorije: zaštita odraslih putnika, zaštita djece, zaštita pješaka i sigurnosni sistemi.

Izvor: carlander.ba

Facebook Comments