Magla, poledica, odroni i jaki udari vjetra prijete vozačima u BiH

Magla, poledica, odroni i jaki udari vjetra prijete vozačima u BiH

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Na putnim pravcima: Olovo-Tuzla, Tuzla-Doboj i Bugojno-Novi Travnik, vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Na mogućnost poledice upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

U zapadnim krajevima naše zemlje upozoravamo na povremene jake udare vjetra. Vozače savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je zimska oprema zakonski obavezna.

Danas od 13 sati može se očekivati sporije saobraćanje na magistralnim putevima M-5 i M-14 koji prolaze gradskim područjem grada Bihaća, zbog održavanja defilea motornih vozila.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Aktivirana su klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćaja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: BIHAMK

Facebook Comments