Frljić prozvao bh. glumca: Političke stavove mijenjao je kao čarape

Frljić prozvao bh. glumca: Političke stavove mijenjao je kao čarape

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Već ranije započeti verbalni rat između hrvatskog reditelja Olivera Frljića i bosanskohercegovačkog glumca Emira Hadžihafizbegovića nastavljen je novom prozivkom Frljića, koji je kritikovao političke stavove koje je imao bh. glumac, piše klix.ba.

U intervjuu za Tportal, Frljić je opširno govorio o kulturnoj sceni u zemljama bivše Jugoslavije, o političkom i društvenom životu nekad i sad, gdje je otvoreno prozvao neka imena.

U dijelu razgovora kada je hvalio postupke glumice Mire Furlan, za koju je kazao da je artikulirala antiratnu poziciju i bila spremna zbog svojih uvjerenja ostati bez profesionalne egzistencije na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Dalje je nastavio i direktno prozvao Hadžihafizbegovića, ali i srbijanskog glumca, bh. korijena Nebojšu Glogovca.

“Pogledajte Emira Hadžihafizbegovića koji je politička stajališta mijenjao kao čarape, pa je s jednakom lakoćom ušao u Markovićevu Stranku reformskih snaga, kao i kasnije u SDA. Istu stvar je radio i s uniformama. Najprije je obukao onu HVO-a, da bi je uskoro okačio na čiviluk i zamijenio onom Armije BiH. Ne treba zaboraviti ni na koji je način Nebojša Glogovac branio lik i djelo Draže Mihajlovića kad je igrao u seriji ‘Ravna gora’. O ideološkim i ljudskim stranputicama svojih kolega u Hrvatskoj već sam govorio u predstavi ‘Hrvatsko glumište’ koja je nedavno igrala u Varšavi, ali u Zagrebu, gle čuda, još uvijek nije”, kazao je između ostalog Frljić.

Verbalni sukob ove dvojice umjetnika traje još od 2011. godine, kada je Frljić u Zenici postavio predstavu “Pismo iz 1920”. Hadžihafizbegović je tada bio ministar kulture u Sarajevu, a konkretno mu je zasmetalo što je Frljić u svojoj predstavi koristio audiozapis iz Hadžihafizbegovićeve monodrame “Godine prevare”.

Izvor: klix.ba

Facebook Comments