Emir Ahmedović za Kameleon: Velika je razlika u treninzima (FOTO)

Emir Ahmedović za Kameleon: Velika je razlika u treninzima (FOTO)

@Vedran J

Košarkaš Slobode Emir Ahmedović važna je karika u igri tuzlanske Slobode. Iako kod bivšeg trenera Velimira Gašića nije mnogo igrao, u nekoliko je utakmica pokazao da je možda i nepravedno zapostavljen.

“Nisam zadovoljan svojim igrama u prvom dijelu sezone, a iskreno nisam imao ni veliku minutažu. Dolaskom novih trenera dobio sam bolju priliku i za sada je iskorištavam. Očekujem da se tako nastavi, pa ćemo vidjeti kako će sve završiti”, rekao je Ahmedović za Kameleon.

Ovaj mladi centar istakao je kako je dobra stvar jer je klub pružio šansu domaćim trenerima Eldaru Kavgiću, Azuru Sakiću i Adnanu Žuniću.

“Klub je dao šansu mnogo mlađim trenerima od Velimira Gašića i mislim da je to dobra stvar. Velika je razlika u treninzima, ali sam siguran da trener Kavgić sa saradnicima ima dovoljno znanja i kvalitete da iz nas izvuče najbolje”, dodao je Ahmedović.

Kratka pauza u košarkaškom prvenstvu BiH je iza nas. Već je nastavljeno domaće prvenstvo, a ekipa tuzlanske Slobode će u nedjelju na parketu Velike dvorane Mejdan dočekati tim Vogošće. Susret se igra od 19:30 sati.

Treba napomenuti da je Sloboda u srijedu osvojila i Kup Tuzlanskog kantona, nakon što je u finalu odigranom u Dvorani “Luke” pobijedila Gračanicu sa 101:87.

Facebook Comments