Golman bh. reprezentacije Admir Ahmetašević o pozivu među Zmajeve: Najveća stvar u mojoj karijeri!

Golman bh. reprezentacije Admir Ahmetašević o pozivu među Zmajeve: Najveća stvar u mojoj karijeri!

@Vedran J
Adi Ahmetašević

Rukometna reprezentacija BiH sve nas je obradovala vrijednom pobjedom u St. Gallenu protiv Švicarske. Iako smo na ovu ključnu kvalifikacijsku utakmicu ispraćeni sa mnogo pesimizma, bez tri važna igrača, naši su pokazali pravi bosanski inat i došli do velike pobjede.

Član tog pobjedničkog tima iz St. Gallena bio je i Admir Ahmetašević. Ovaj golman RK Gračanica nije dobio priliku da stane među stative. Ipak, za Kameleon kaže kako je poziv u reprezentaciju za njega iskorak u karijeri.

“Ovo je najveća stvar za mene. Mislim da sam se dobro uklopio, momci su me dobro prihvatili i sa svima se družim. Nažalost, nisam dobrio priliku u St. Gallenu, ali svakako da se nadam svojim minutama u budućem periodu. Benjamin Burić sjajno brani i za sada nema potrebe za nekom alternativom. Branio je na visokom nivou i svaka mu čast. Uostalom, nije ni bitno toliko ko je u sastavu, samo da pobijedimo i da se plasiramo dalje”, rekao je Ahmetašević za Kameleon.

“U ekipi je odlična atmosfera, dobro treniramo i radimo, prvi rezultati su urodili plodom što je najbitnije. Ja pozivam sve navijače da napune Mejdan i da nam pruže podršku jer smo je zaslužili dobrom igrom u Švicarskoj. Biće to spektakl, borbena utakmica i garantujem navijačima da ćemo ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe da pobijedimo i izborimo baraž za SP”, poručio je ovaj mladi golman.

Susret BiH – Švicarska igra se u subotu, 13. januara sa početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Mejdan. Direktan TV prijenos vršit će kolege sa FACE TV-a.

Facebook Comments