Održana Redovna skupština FK “Sloboda ” Tuzla

Održana Redovna skupština FK “Sloboda ” Tuzla

Održana redovna Skupština FK “Sloboda” Tuzla, sa dnevnim redom od sedam tačaka, koji je jednoglasno i usvojen. Po dnevnom redu, potrebno je istaknuti da je izvršena dopuna članova Skupštine od sedam novih članova, jer su brisani neaktivni članovi Skupštine.

Po sljedećoj tački dnevnog reda Predsjednik Upravnog odbora Senad Mujkanović, podnio je izvještaje o radu te i  privremeni finansijski izvještaj koji su i usvojeni glasanjem prisutnih.

Po šestoj tački dnevnog reda također su  se obratili članovima Skupštine, predsjednik Upravnog odbora Senad Mujkanović, Mensur Alić i Nermin Čolić kao članovi Upravnog odbora a koji su podnijeli ostavke na svoje funkcije, obrazlažući šta ih je navelo na tu odluku. Glavni razlozi za ostavke su stanje u klubu, finasije, dugovi i reprogram tih dugova, inspekcijiski pritisci za dugovanje kluba, bojkot pojedinih igrača, odlazak igrača iz kluba, te razne gradske neistinite priče i još mnogo toga, te da su ostavke konačan čin. Predsjednik Skupštine Kemal Kurević je dao na glasanje ponuđene ostavke koje nisu prihvaćene od strane članova Skupštine.

Ponovo se obratio u ime Upravnog odbora Senad Mujkanović, koji se zahvalio članovima Skupštine ali i dalje insistirajući da su njihove ostavke neopozive i predložio da se bira novi Upravni odbor kluba u roku od mjesec dana, ili da se nađe neko novo rješenje za prevazilaženje problema u klubu.

 

Facebook Comments