Greške koje pravimo kad biramo “za cijeli život”

Greške koje pravimo kad biramo “za cijeli život”

@Vedran M

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Znamo da se danas, nažalost, mnogi brakovi završavaju razvodom. Sa druge strane, ni dug brak ne znači da ste sretni – mnogi brakovi ili duge veze traju iako su partneri nesretni zajedno.

Istina, ljudi se mijenjaju i ne postoji ništa što može da vam garantuje da će veza ili brak da potraju, niti da će biti sretni. Međutim, postoje neke greške koje biste mogli da izbjegnete i na taj način smanjite šansu da brak ili veza propadnu.

Birate partnera koji nema iste planove kao vi

Mnogi brakovi i veze se završavaju jer počinju baš tako – jedno od partnera nema nikakav plan da se skrasi, ali onaj drugi misli da će se to promijeniti.

Ako dođete u iskušenje da pomislite da će se stavovi vašeg partnera o braku, djeci, životnim planovima, promijeniti, znajte da je to užasna ideja.

image
/Pixabay

Birate partnera kojeg želite da “popravite”

Jedina osoba koju možete da promijenite ili “popravite” ste vi sami. I ako mislite da na bilo koji način treba da popravljate partnera, zapravo treba da popravite samo svoje razmišljanje na tu temu.

Prijatelji ili porodica vam biraju partnera

Mnogi prihvataju partnera koji nije dobar za njih, samo zašto što odgovara prijateljima ili porodici. Imajte na umu da sa tom osobom vi, a ne vaša porodica i prijatelji treba da živite. Dakle, birajte partnera za sebe, ne za druge.

Ignorišete crvene zastavite

Kada smo zaljubljeni, svijet posmatramo kroz ružičaste naočare, pa je zato ponekad teško vidjeti crvene zastavice. Drugim riječima, ako ne uživate u vremenu koje provodite zajedno, ne poznajete važne osobe u životu onog drugog, imate različite životne ciljeve… vrijeme je da skinete naočare i budete objektivni.

image
/Pixabay

​Ignorišete važne stvari

Ako vas je partner ikada udario, izdao ili na bilo koji način (emotivno ili fizički) ozbiljno povrijedio, to nije osoba sa kojom treba da provedete život.

Radite nešto jer bi tako trebalo

Nemojte da stupate u brak samo zato što “tako trebalo” i “vrijeme vam je”. U suprotnom, osudićete sebe na lošu vezu ili brak, te je zato uvijek bolje da radite ono što želite, a ne ono što bi trebalo.

image
/Pixabay

​Ignorišete instinkt

Ne savjetujemo da se oslonite samo i isključivo na instinkt, ali ne bi trebalo ni da ga ignorišete. Na kraju krajeva, instinkt je tu da vas štiti, dopustite mu to.

Mislite da je brak rješenje za probleme u vezi

Znate kako kažu – mali problemi se uspješno rješavaju velikim. Drugim riječima, prenosi Mondo, brak ili zajednički život neće da poprave probleme koje imate u vezi. Umjesto toga ćete se stalno svađati i bićete nesretni.

image
/Pixabay

Birate partnera po debljini novčanika

OK, novac kupuje mnoge stvari, ali ne i sreću. Imajte na umu da biranjem partnera prema debljini novčanika stavljate sebi “zlatne lisice” ili kupujete zlatni kavez, kako vam drago.

Birate partnera koji vas ne razumije

Preciznije, ne razumije zašto su vam neke stvari važne i ne prihvata vaše mane. Imajte na umu da čak i ako je riječ o sitnici koja je vama veoma važna, a vaš partner to ne razume, to može da postane glavni “kamen spoticanja” u vašoj vezi.

image
/Pixabay

Pristajete na bilo koga

Na početku smo rekli da je iskrena ljubav veoma važna za brak ili vezu. Dakle, ne birajte prvog partnera koji naiđe jer ste odlučili da se skrasite jer će to više da liči na prijateljsku vezu nego na ljubavnu.

 

 

Izvor: oslobodjenje

Facebook Comments