(FOTO+VIDEO) REGION SE DIGAO NA NOGE: Sa svih strana stiže podrška za Balaševića i “DNO DNA”

(FOTO+VIDEO) REGION SE DIGAO NA NOGE: Sa svih strana stiže podrška za Balaševića i “DNO DNA”

U proteklim danima, mnogo se prašine diglo oko najvećeg kantautora nekadašnje zemlje, velikog Đoleta Balaševića i njegove nove pjesme “Dno dna”. Pjesma, zapravo, i nije nova. Stara je već dvije godine, no, panonski mornar je tek sada odlučio pustiti je međ’ narod.

Na svim društvenim mrežama vijest o zabrani uvrštavanja pjesme u program mnogih srbijanskih radio stanica, proširila se brzinom svjetlosti. Nekoliko radio stanica poslalo je kratku poruku zahvalnosti i podrške Balaševiću, ali s konstatacijom da se “ipak ne usuđuju puštati pjesmu u svom programu”. Niko se ne usuđuje javno saopštiti razlog, ali je očigledno da je tekst pjesme koji aludira na tamošnje političare nešto što sve države bivše države mogu da vežu za “svoje” foteljaše.

Đole je na ovu temu rekao da neće izvoditi pesmu “Dno dna” u zemljama u kojima je formalno stranac, nakon što je proglašena “malo preoštrom”, jer ne želi da bude optužen da ugrožava ustavni poredak i slično.

“Kad bi ranije neko iz porodice osluškivao šta novo sviruckam, obično bih istog momenta prekidao govoreći: ‘Čućeš već, biće na radiju’, ali izgleda da im je sad sigurnije da prvo odu na YouTube. Nešto se dogodilo sa ljudima, zapravo, ništa se nije dogodilo sa ljudima, još uvek su ponižavajuće isprepadani. Dovršio sam dve davno započete pesme, ‘O mati’ i ‘Dno dna’, ali ne znam više da li nam to baš trebalo?”, rekao je Balašević.

Nije trebalo mnogo vremena da se velika armija ljudi digne i da kao ogromnu grudvu zakotrlja pjesmu po društvenim mrežama, prikupljajući na svakom koraku sve više onih koji su podržali panonskog mornara, vječnog romantičara i neponovljivog šmekera.

Pročitajte kako je naša novinarka Belma Krajišnik podržala Đoleta Balaševića: Deda Đole, Tebe u našim srcima NIJEDNA kukavička vlast ne može zabraniti!

A ovo su neki od komentara podrške na Facebooku i Twitteru:

Na opšte čuđenje širokih narodnih masa, jutros su i vladajuće partije Srbije podržale Balaševića, te se očito “nisu prepoznali u tekstu”.

“Zbog raznih lažova koji govore da je u Srbiji nešto zabranjeno, objavljujemo ovu predivnu pjesmu”, piše u postu na Twitteru.

Đole nikada nije imao problema ni sa Bosancima, ni sa Srbima, ni sa Hrvatima, Makedoncima…. samo s budalama!

Puna podrška od Radio Kameleona, na našoj frekvenciji će se uvijek vrtiti i “Dno dna” i sve što ovaj majstor napravi.

Pogledajte video poruku koju je uputio Đole:

Posted by Beba Balasevic on Samstag, 16. Dezember 2017

Facebook Comments