DIO TUZLE U MRAKU: Pogledajte kako izgleda vožnja od Šićkog do Husina

DIO TUZLE U MRAKU: Pogledajte kako izgleda vožnja od Šićkog do Husina

@Vedran M

Stotinjak metara zračne linije od “fabrike struje”, na magistralnom putu, vozi se po mraku. Očiigledno da je moguće u 21. stoljeću. Kažnjavaju li se to građani MZ Šićki Brod i Husino uz sve probleme sa kojima su suočeni u zimskom periodu, pod problemima mislimo na kvalitetu vazduha?

Ovako izgleda magistralni put Tuzla – Sarajevo pokraj TE Tuzla prema Husinu. Žalosno je da od Šićkog Broda, tačnije, petlje, ni na jednu stranu nema rasvjete. Još žalosnije je što je to sve od TE Tuzla odaljeno maksimalno 50-100m zračne linije. Da li za ovo ima opravdanje, da li naši vladajući misle da je potrebnije osigurati siguran I kvalitetan put ili kupiti najmodernije radare koji se koriste u Svijetu? Put od petlje prema Tuzli, pored TE, nema rasvjetu a napravljen je prije dvije godine. Zar je moguće da nam ovakvi ljudi vode mjesne zajednice, općine, gradove, džavu?

Posted by Mario Stjepić on Dienstag, 9. Januar 2018

Vladajućim strukturama više ne treba postavljati pitanja zašto se ovakve stvari ne rješavaju, dok se u istom momentu hvale kako su nabavili najnovije radare, vozila, opremili kabinete itd.

Zbog sigurnosti sugrađana, ovakve stvari trebaju biti prioriteti!

Facebook Comments