Euforija u Gračanici pred finale Kupa TK: Ovo je za nas praznik košarke!

Euforija u Gračanici pred finale Kupa TK: Ovo je za nas praznik košarke!

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Finale Kupa TK u košarci između Gračanice i Slobode na rasporedu je u srijedu, 10. januara 2018. godine. U Gračanici za ovaj duel vlada veliko interesovanje, pa iz domaćeg tabora očekuju da će Dvorana “Luke” biti puna.

“Čast nam je što jedan takav tim sa velikom tradicijom i renomeom dolazi u Gračanicu. To je za nas praznik košarke koji mi nismo imali skoro tri godine, kada smo u Kupu igrali protiv sarajevske Bosne. Očekujemo punu dvoranu i pravu košarkašku atmosferu. Na poluvremenu ćemo za gledatelje imati takmičenja u šutiranju sa centra, gađanju trojki i slobodnih bacanja i sve to naravno uz vrijedne nagrade”, istakao je u razgovoru za Kameleon Mirsad Suman, sportski direktor i pomoćni trener u KK Gračanica.

Domaća ekipa biće lišena neigranja nekoliko igrača zbog bolesti. Suman je svjestan da je njegov tim autsajder, ali je uvjeren da se gračanička ekipa neće predati.

“Sloboda je apsolutni favorit jer je dva ranga iznad nas u ligaškom takmičenju, međutim naš mentalitet nam ne dozvoljava da ulazimo u svaku utakmicu sa razmišljanjem da izgubimo. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe i da će ući sa mnogo više motiva nego u običnim utakmicama. Mi ćemo se boriti, pa šta bude”, zaključio je Suman.

Podsjećamo, KK Gračanica je član A-2 lige FBiH, gdje se trenutno nalaze na trećem mjestu. Sloboda je, naravno u najelitnijem rangu bh. košarke.

Utakmica između Gračanice i Slobode igra se u srijedu od 20.45 sati u Sportskoj dvorani “Luke”.

Related Posts

Facebook Comments