Studija kaže – kad su u društvu muškaraca, žene konzumiraju više alkohola

Studija kaže – kad su u društvu muškaraca, žene konzumiraju više alkohola


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Kod osvajanja dama, gospodo, bitan je onaj prvi dojam koji ostavljamo. A jedan od snažnih elemenata u toj igri je i miris, miris muškarca, a zbog kojeg bi se žene vrlo lako mogle i opiti.
Na Odsjeku za psihologiju Univerziteta Južne Floride 103-ma su ženskim osobama starosti 21 do 31 godine dali da pomirišu različite uzorke mirisa. Žene, a sudionice ovog istraživanja, su mislite da sudjeluju na eksperimentu vezanom uz kolonjski vodu i parfeme, no prava je istina bila malo drugačija.

Dio je tih uzoraka bio namočen, odnosno oplemenjen jednim oblikom, a u laboratoriju dobivenim androstenonom, feromonom koji se nalazi u ljudskom znoju, a drugi je dio bi obogaćen vodom, dakle placebo.

Nakon što su žene mirisale uzorke (jednima je ponuđen feromon, drugima voda) svakoj od njih su ponuđene dvije čaša bezalkoholne pive.

U sljedećih desetak minuta, žene koje su mirisale feromon popile su za desetinu više pive od onih koje su mirisale običnu vodu, što pak je navelo autore te studije da zaključe da muški feromoni utječu na to da žene piju više.

Teza koja stoji iza svega toga je da su žene prirodno programirane da kad su u društvu muškaraca više uživaju u alkoholu jer obično alkohol i seks idu jedno s drugim.

Iako postoje studije koje će potvrditi ovo potonje sve što je potrebno, a da bi se uvjerili u to, je zaviriti u neki od kafića gdje se prvenstveno okupljaju mladi.

Poznato je inače da feromoni doista utječu na ljudsko ponašanje, a to su jako dobro iskoristile razne aplikacije i servisi za spajanje parova.

Naime jedan od takvih servis obećava svojim korisnicima da će im na osnovu feromona i DNA pronaći savršenu osobu. Drugi pak takav servis spaja ljude tako da međusobno mirišu nošene majice.

S druge pak strane, draga gospodo, možda samo žele što prije zaboraviti nametnuti im izlazak i po mogućnosti ne sjećati se ičega.

gentleman.hr

Facebook Comments