OKK SLOBODA U POGONU – Eldar Kavgić za Kameleon: Nije jednostavno (FOTO)

OKK SLOBODA U POGONU – Eldar Kavgić za Kameleon: Nije jednostavno (FOTO)

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Košarkaši Slobode se uveliko spremaju za nastavak sezone u domaćem prvenstvu. Zbog radova na parketu Velike dvorane, treninzi su premješteni u Malu dvoranu.

Nakon odlaska sa klupe Velimira Gašića, ekipu su preuzeli Eldar Kavgić, Azur Sakić i Adnan Žunić. Trojac je to koji dobro poznaje postojeći igrački kadar, pogotovo Kavgić koji priznaje kako je pozicija prvog trenera za njega velika obaveza.

Eldar Kavgić

“Nije jednostavno. Prvi put se susrećem sa ovim poslom, za mene je ovo sve novo, ali i jedan veliki izazov. Sve to zahtjeva cjelodnevni rad i naprezanje, ali jedna od najljepših stvari je kada na kraju utakmice pobijedimo i vidimo sreću na licima igrača i publike. To je ono čemu težimo i nešto što nas nosi”, rekao je Kavgić za Kameleon te dodao:

“Stanje na tabeli nije pokazatelj pravog kvaliteta u Slobodi. Ne odustajemo od našeg cilja, a to je plasman u Ligu 6. Naš dugoročni cilj jeste plasman u ABA ligu, ali ekipa mora biti svjesna da idemo iz utakmice u utakmicu i da na svaku gledamo kao jedno malo finale”, izjavio je trener Slobode.

Taylor i Harris

Ekipu su u međuvremenu napustili Silađi i Lužaić, a na probu su stigli Amerikanci Joseph Taylor i Ty Harris. Da li će pomenuti dvojac ostati u ekipi, znaće se u narednim danima.

“Nismo ih birali nasumično. Gledali smo ih i znamo njihove kvalitete. Nadam se da će pokazati na treninzima da su dobri i da će nam se pridružiti u nastavku sezone”, dodao je Kavgić.

Donosimo par fotografija sa večerašnjeg treninga OKK Sloboda:

Facebook Comments