USKORO U TUZLI: Najnepoznatiji bend sa najviše poznatih pjesama (VIDEO)

USKORO U TUZLI: Najnepoznatiji bend sa najviše poznatih pjesama (VIDEO)

@Vedran J

Koliko ste puta čuli neku pjesmu koja vam se svidjela i toliko je “zarazna” da je po cijeli dan pjevušite, a da zapravo ne znate ko je izvođač iste? Vjerujemo, često, zar ne?

Vrlo moguće da vam se dogodilo i sa hrvatskom grupom Detour, čiji član Nenad Borgudan za Kameleon kaže da su “najnepoznatiji bend sa najviše poznatih pjesama”.

“Moguće da je od imena benda. Ne znam… Mi smo dugo imali taj problem u Hrvatskoj, a tek u posljednje dvije-tri godine su ljudi počeli povezivati nas i naše pjesme. Trebalo nam je mnogo vremena da, nekako, pustimo korijenje… Mislim da smo mi najnepoznatiji bend sa najviše poznatih pjesama”, rekao je Borgudan za Kameleon.

Nenad Borgutan (Detour)
Nenad Borgutan (Detour)

A ako niste znali, Detour je na muzičkoj sceni više od decenije. Nekada su se zvali Yammat, a vokalisticu Maju Posavec zamijenila je Gina Victoria Damjanović.

Neke pjesme grupe Detour zaista visoko kotiraju na radio stanicama, prvenstveno u Hrvatskoj, a grupa je prošle godine dobila nagradu “Porin” za najbolju izvedbu sa vokalom te najpjesmu godine. “Porina” su dobili i 2015. godine za najbolji pop album.

Detour ovog mjeseca kreće na turneju po BiH. Koncert tuzlanskom Klubu Palma zakazan je za četvrtak, 25. januar 2018. godine.

“Nemamo preveliko iskustvo sviranja u BiH. Do sada smo nastupali nekoliko puta u Sarajevu, zatim u Čitluku i Širokom Brijegu, a ovo je prvi put da dolazimo u Tuzlu. Mi, inače mnogo očekujemo od bh. publike. Stariji sam i pamtim iskustva iz bivše države. Vi ste muzikalna nacija. Očekujem dobar tulum i pravi bosanski dernek u Tuzli”, kazao nam je Borgudan.

Članovi benda su: Nenad Borgudan, Gina Damjanović, Edi Grubišić, Alen Križaj, Vibor Čerič i Dominik Žagmešter…

I tako, dok čekamo nadolazeći koncert u Tuzli, polako ćemo se početi zagrijavati uz single grupe Detour “Biram”…

Facebook Comments