Život na visokoj nozi: Svi misle da su milioneri, ali su ‘švorc’

Život na visokoj nozi: Svi misle da su milioneri, ali su ‘švorc’

@Vedran M

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Glumac Nicolas Cage je skoro sve ‘spiskao’ na vile, jahte i aute, ali i neobične stvari. Kupio je dvije otrovne albino kobre koje je ilegalno posjedovati u Kaliforniji, a dao je milion i pol dolara za prvo izdanje stripa ‘Superman’.

Bella Thorne

Foto: Calimero Sport

Bivša Disneyjeva zvijezda ‘prašinu’ u posljednje vrijeme diže samo provokativnim fotografijama, kao i kratkom aferom sa Scottom Disickom, bivšim partnerom Khloe Kardashian. Trenutno glumi u seriji ‘Famous in Love’ koja ne prolazi najbolje ni kod najmlađih gledatelja. Bella je navodno trenutno ‘teška’ tek pet miliona dolara, što nije dovoljno da podupire njen ‘holivudski’ životni stil.

Lindsay Lohan

FILE PHOTO: Lindsay Lohan poses upon arrival at the 70th Cannes Film Festival The amfAR's Cinema Against AIDS 2017 event in Antibes | Autor: STEPHANE MAHE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Glumičini zvjezdani danu već su odavno gotovi. Nakon strmovitog pada i bombastičnih skandala, Lindsay je pokušala vratiti u svijet glume predstavom u Londonu. No recenzije su bile očajne, a kolege su se žalile da ne dolazi na vrijeme i jedva zna svoj dijalog. Lohan je u posljednjih 15 godina četiri puta proglasila bankrot. Bivši dečko, nasilni milijarder, optužio ju je da mu je ukrala stvar u vrijednosti od 50.000 dolara.

Johnny Depp

FILE PHOTO -  Cast member Depp poses at the premiere of "Alice Through the Looking Glass" at El Capitan theatre in Hollywood | Autor: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Glumac je do nedavno živio s ‘džeparcem’ od 2 miliona dolara mjesečno, no našao se u problemima kada je shvatio da mu lova ‘curi’. Tužio je svoje menadžere, tvrdeći da su mu loše vodili financije i nisu prijavljivali poreze na vrijeme, zbog čega je sada dužan 40 miliona dolara. Nakon rastave s glumicom Amber Heard, Depp je bio još pet miliona ‘lakši’. Menadžeri na sudu tvrde da je Depp ‘zaglibio’ jer je trošio goleme količine novaca na vino i luksuzna putovanja.

Charlie Sheen

Lelo Hex,  European Launch & Press Conference | Autor: Brett D. Cove/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL Foto: Brett D. Cove/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

Glumac je zahvaljujući humorističnoj seriji ‘Dva i pol muškarca’ bio najplaćeniji glumac na TV-u. Za jednu epizodu dobivao je 1,8 miliona dolara, odnosno tri puta više od svog kolege Jona Cryera koji mu je glumio brata. No sve je krenulo nizbrdo zbog neslaganja s produkcijom i autorima serije koji više nisu mogli tolerirati njegovo ponašanje na setu.

Iako je uspio ‘uhvatiti’ uloge i nakon toga, nikada nije bio tako ‘masno’ plaćen. Sheen je trošio milione na tulume s djevojkama, drogu i provode, ali, kako se kasnije saznalo, i na ‘ušutkavanju’ žena koje su znale da je HIV pozitivan. Kada mu je postalo financijski neizdrživo, Sheen je otišao u emisiju uživo i sam priznao da boluje od virusa.

Nicolas Cage

German sustainability prize 2016 | Autor: Henning Kaiser/DPA/PIXSELL Foto: Henning Kaiser/DPA/PIXSELL

Glumac koji naizgled neprestano radi posljednjih trideset godina između 1996. i 2011. je zaradio 150 miliona dolara. Njegov životni stil je, pak, bio neizdrživ čak i za toliki novac. Cage je skoro sve ‘spiskao’ na vile, jahte i aute, ali i neobične stvari. Kupio je dvije otrovne albino kobre koje je ilegalno posjedovati u Kaliforniji.

Dao je milion i pol dolara za prvo izdanje stripa ‘Superman’. Kupio je i rijetku, ukradenu lubanju dinosaura koju je na kraju odlučio vratiti. Ima privatni otok i posjeduje ‘ukletu kuću’ serijske ubojice Madame LaLaurie koju je kupio za 4 miliona dolara. Glumac je dužan milione dolara poreza.

Izvor:24sata.hr

Facebook Comments