Zdravko Čolić o supruzi i kćerkama: Žena je stub kuće, ograničenja moraju da postoje

Zdravko Čolić o supruzi i kćerkama: Žena je stub kuće, ograničenja moraju da postoje


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Prije šesnaest godina rekao je sudbonosno “da” Aleksandri, koja mu je podarila nasljednice Unu i Laru, a sada je riješio da kaže više o njihovom odnosu i kako stvari funkcionišu u porodici legendarnog pjevača.

– Teško je reći ko je strožiji u našoj kući, da li moja supruga ili ja. Tata je slab, mama je jaka, a tata treba više da prati mamu. Mi smo taj period u kojem su moje kćerke zvali “ludim godinama”, samo je sada njima mnogo opuštenije i djeca su više zaštićena.

Ograničenja moraju da postoje – kaže Čola koji je proljetos napunio 66 godina.

– Mora da se zna ko su roditelji. Ako sada postavite ispravnu granicu, jednog dana djeca će vam biti zahvalna. Žena je uvijek stub kuće, tako je bilo nekad, tako je i sada. Žena može bolje da drži kuću nego muškarac, iako je on uglavnom taj koji zarađuje i odgovoran je za ekonomski prosperitet – dodaje Čola.

– Vaspitavanje djece i održavanje domaćinstva oduvijek je bilo na ženi. U našem domu majka je imala najvažniju riječ, tata je tu riječ poštovao. Radio je svoj posao, donosio plaću, mama je bila domaćica. Nije zarađivala, ali je nosila teret kuće – kaže pjevač za “Hello”.

Čola je otkrio da će za doček Nove godine biti sa porodicom, kako to najčešće biva u njegovom slučaju.

– Bit ću sa suprugom i djecom, uz brojne prijatelje koji žive u Sarajevu, gdje pjevam 31. decembra. Svi se radujemo toj noći – istakao je Čola.

Facebook Comments