INTERVJU Valterice sa Valterom: Kameleon i ja želimo “razbijati” crne i teške vijesti

INTERVJU Valterice sa Valterom: Kameleon i ja želimo “razbijati” crne i teške vijesti

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Valter Tuzlanski – naziv je FB profila koji uspješno radi godinu dana. Iako je neko vrijeme Valter Tuzlanski bio nepoznat javnosti, danas skoro svi znaju o kome se radi.

Vjerujemo da ste u posljednje vrijeme imali “zahtjeve za prijateljstvo” i od “Valterice TZ” . Ona se polako probija na FB scenu, pa je uradila zanimljiv intervju sa “Valterom Tuzlanskim”.

  • Kako se “rodila” ideja za profil “Valter Tuzlanski”?

VALTER: Ideja za pokretanje profila došla je iz šale, ali vođena nekim osjećajem da su Tuzlaci jedna divna skupina i posebna zajednica. Ne želeći da dijelim stanovnike našeg grada po mjestu rođenja, htio sam da predstavim one koje najčešće srećemo i koje svi prepoznajemo kao i one koji su dali neki, pa makar i najmanji, doprinos suživotu koji je karakterističan za Tuzlu.

  • Pretpostavljamo da je Valter, zbog imena koje ste uzeli, od početka predstavljao nekoga ko se bori za pravičnost i da je zbog toga stekao veliki broj prijatelja i poštovalaca u gradu…

VALTER: Obzirom da je profil pokrenut prije relativno kratkog vremena, primijetio sam da se veliki broj osoba javio sa zahtjevom za prijateljstvo. Kako je interesovanje raslo tako sam dobio i ponudu od vlasnika “Kameleona” Zlatka Berbića da uspostavimo određenu saradnju. To se desilo prije godinu dana i na obostrano zadovoljstvo traje neprekidno svo ovo vrijeme. Trenutno imam popunjen profil sa pet hiljada prijatelja te sam otvorio i stranicu pod istim imenom. To me okupira i uzima skoro svo moje slobodno vrijeme, ali osjećam da radim ispravnu stvar koja me ispunjava, a u jednu ruku i usrećuje one koji prate moj rad. Moj cilj je dati svakom ko to zaslužuje prostora bez forsiranja bilo koga… Želim da se ljudi upoznaju i vide bar na taj način kao i da im približim rad različitih udruženja, sportskih klubova i umjetničkih i edukativnih radionica.

  • Što se tiče politike imate li svoje opredjeljenje i kako to vide vaši prijatelji koji na fejsu svakodnevno prate vaše objave?

VALTER: Ja, naravno imam svoje političke stavove, mada nisam aktivan ni u jednoj stranci. Ovaj profil sam zamislio kao apolitičan i kao mjesto gdje se svi mogu predstaviti. U toku izborne kampanje pokušavao sam da zastupim sve stranke. Tako ću raditi i ubuduće. Predstavljat ću ljude iz našeg grada bili oni političari ili “obični” građani. Za mene kao i moje FB prijatelje bitan je samo čovjek… Sve što je pozitivno želim da dođe kao informacija do što većeg broja ljudi. Želim da ono što ja vidim i čujem prenesem onima koji nisu u prilici da to lično vide. Raduje me što uspijevam u tome.

  • Smatrate li da je “Valter” odradio svoj posao dobro u proteklom periodu?

VALTER: Kao što rekoh, pet hiljada prijatelja i popunjen profil govore mi da radim dobar posao. Nastavit ću istim tempom i u slijedećoj godini. Za duže staze ćemo vidjeti, meni se čini da je ovo jedan uspješan projekat koji je već nadrastao ono što je bilo zamišljeno. Nadam se da ćemo se “Kameleon” i ja družiti još dugo i da ću svojim objavama bar malo razbijati crne i teške vijesti koje uglavnom donose mediji. Želim svim svojim prijateljima i pratiocima poželiti sretnu Novu 2018. godinu uz želju da nam bude bolja od svih dosadašnjih. U zdravlju je dočekajmo i u rahatluku i suživotu je provedimo…

Facebook Comments