Oružane snage BiH bogatije za 2,5 miliona KM!

Oružane snage BiH bogatije za 2,5 miliona KM!

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i ambasadorica Kine u BiH Chen Bo potpisale su Sporazum o vojnoj pomoći za BiH između Ministarstva odbrane BiH (MOBiH) i Ministarstva odbrane Narodne Republike Kine, kojim će Kina donirati BiH 10 miliona juana, odnosno oko 2,5 miliona KM.

Vojna pomoć, odnosno donacija, ogledat će se u isporuci specijaliziranih inžinjerijskih i građevinskih mašina za potrebe Oružanih snaga.

Kako je istaknuto, ovaj sporazum posebno će osnažiti inžinjerijske kapacitete OSBiH koji će biti angažirani u realizaciji misijskih zadataka u vezi sa pomoći civilnim strukturama u slučajevima prirodnih nepogoda te u izgradnji i popravci potrebne infrastrukture u našim lokalnim zajednicama.

MOBiH je prethodno s kineskim ministarstvom narodne odbrane potpisalo Memorandum o razumjevanju o saradnji u području odbrane, te dva protokola o vojnoj donaciji NR Kine za BiH.

Na osnovu potpisanog Memoranduma i Protokola, kineska strane je do sada OSBiH ukupno donirala 17 inžinjerijskih mašina koje su u proteklom periodu dodatno ojačale njihove kapacitete, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Izvor: haber.ba

Facebook Comments