JEDNOSTAVNO JE: Šećernu vunu možete napraviti sami KOD KUĆE

JEDNOSTAVNO JE: Šećernu vunu možete napraviti sami KOD KUĆE


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Ne morate čekati odlazak na neko mjesto gdje prodaju šećernu vunu da bi uživali u njoj i prisjetili se djetinjstva. Postoji fantastičan način kako da ovu poslasticu napravite u svojoj kuhinji.

Ono što prvo trebate napraviti je izraditi stoj za pripremu šećerne vune, a za to će vam trebati veća plastična posuda, poklopac od staklenke, šaraf i nekoliko matica, nešto što će poslužiti kao stalak (možda komad drške od stare metle), malo špage i metalni prsten.

Postoje dva načina izrade stroja, a drugi je još jednostavniji – trebate poklopac, šaraf, matice, kartonsku kutiju i bušilicu.

Postupak:

Uzmite stari poklopac od staklenke i na njemu izbušite rupe pomoću eksera i čekića kako je prikazano u videu. Potom bušilicom napravite otvor i na sredini poklopca pa u njega stavite dugačak šaraf i nekoliko matica.

U ovoj fazi poklopac je spreman za postavljanje na stalak i u improviziranu posudu u kojoj će nastajati šećerna vuna – detalje kako to napraviti pronaći ćete u videu.

Kada je uređaj kućne radinosti spreman, vrijeme je da u lončiću rastopite šećer uz dodatak vode – omjer šećera i vode je 3:1. (npr. tri velike žlice šećera na žlicu vode). Kada se šećer rastopi i poprimi boju  meda, spreman je za pripremu šećerne vune.

Sve detalje pronaći ćete u videu na OVOM LINKU.

Related Posts

Facebook Comments