KAD ZA LJUBAV NEMA NADE: Ovim osobama se ne vraćajte nikada!

KAD ZA LJUBAV NEMA NADE: Ovim osobama se ne vraćajte nikada!


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Sigurno ste barem jednom u životu imali tu neku posebnu osobu, koja baš i nije mnogo marila za vas. Uprkos tome, vi ste kao začarani jurili samo njoj u zagrljaj i vraćali joj se iznova u nadi da će “ovoga puta sve biti okej”.

Već ste se bezbroj puta spotakli sa ovom osobom. Budite sigurni da ćete pasti ponovo.

Vi se raznježite i razveselite kada vidite da vas ta osoba zove. Jedva čekate da se nađete sa njom ili njim. Međutim, znajte da je vi gledate jednim očima, a ona će vas zauvijek gledati drugim, piše “Besno pile“…

Imate utisak da ta osoba nije sasvim prisutna kada sjedi sa vama. Nije prisna sa vama, koliko biste vi željeli. Ona to nikada neće ni biti.

Može vam reći da ste lijepi, dobri, pametni i vi ćete vjerovati u to, ali… Nikada joj nećete biti dovoljni. Vi jednostavno niste ono što ona želi.

Dio vaše ličnosti “pati” čak i za bolom koji vam je ta osoba nanosila. Vrtite se u začaranom krugu.

“Možda će ovog puta biti drugačije” – i sami znate da neće, ali lakše vam je da živite sa samim sobom, ako vjerujete u tu rečenicu.

I sami ste svjesni razlike između onoga ko vas smatra “prilikom” i onoga ko vas smatra “opcijom”. Ovdje ste opcija.

Uglavnom, na kraju ovakvih priča, razum bi trebao da pobjedi. Ali dok dođe do toga, treba vremena… A za to vrijeme vi ćete hiljadu puta biti povrijeđeni, omalovaženi, poniženi. Koliko će vam trebati da shvatite da za tu ljubav nema nade?

Zašto to radimo sebi? Zašto se stalno vraćamo takvim ljudima? Kao da ništa ne uspjevamo da naučimo iz sopstvenog iskustva. Kao da je sve to jače od nas…

Možda nam samo treba više vremena da emotivno sazrimo i konačno dignemo glavu, pogledamo toj osobi u oči i glasno izgovorimo: “Ne, ovdje za mene više nema ničega“.

Facebook Comments