Kompanija PASS u Bijeljini: Za 2-3 godine mogli bi imati 1.000 zaposlenih

Kompanija PASS u Bijeljini: Za 2-3 godine mogli bi imati 1.000 zaposlenih

@Vedran M

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Foto: G. Bobić

U semberskom selu Ljeskovac, nekoliko kilometara udaljenom od Bijeljine, otvoren je novi proizvodni pogon njemačke kompanije PASS u kome će posao dobiti novih 120 radnika.

U ovom pogonu proizvodit će se dijelovi za autoindustriju u saradnji s njemačkim partnerima koji su vodeći proizvođači u autoindustriji.

Proizvodni pogon iz Bijeljine i partnerska firma iz njemačke omogućit će proširenje proizvodnje i plasiranje proizvoda na tržište EU.

– Pred nama je velika budućnost. Od trenutka kada smo ušli u partnerstvo s njemačkom kompanijom, od marta ove godine, udvostručili smo broj zaposlenih. Trenutno imamo 165 radnika, a s otvaranjem novog pogona zaposlit ćemo još najmanje 120 radnika – izjavio je direktor bijeljinskog preduzeća PASS Rado Maletić.

On je najavio i mogućnost preseljenja nekoliko pogona kompanije PASS iz Poljske u Bijeljinu, što bi otvorilo mogućnost i za nova radna mjesta. Prema Maletićevim procjenama, u naredne dvije do tri godine ova firma u Bijeljini mogla bi imati oko 1.000 radnika.

Predstavnik njemačke kompanije PASS, generalni direktor Karsten Geveke izjavio je da je već počela proizvodnja plastičnih cijevi njihovim savijanjem i ta proizvodnja će biti znatno povećana u narednom periodu.

Naglasio je da je nova proizvodna hala i izgrađena kako bi se mogle instalirati nove mašine i primijeniti novi proizvodni proces.

 

Izvor: avaz

Facebook Comments