KAMELEON NAGRADNA IGRA: Svakog petka dva JAFFA paketa!!!

KAMELEON NAGRADNA IGRA: Svakog petka dva JAFFA paketa!!!

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Jeste li spremni za novu nagradnu igru KAMELEONA? Imate priliku osvojiti DVA PAKETA omiljenog JAFFA keksa!

Znamo da niste ljubitelji matematike, ali zato isto tako znamo da svi volite jaffa keks. Hajde da zajedno pogledamo slatku stranu matematike.

Jeste li se ikada pitali koliko je pakovanje jaffa keksa, koliko jaffa keksića može u nju da stane ili koje su dimenzije jednog jaffa keksića? Sada ćemo vam otkriti slatku stranu matematike-u jednom pakiranju ima 12 komada jaffa keksića, a svaki slatki keksić je promjera 5.5 cm. Zavirite u kutiju jaffa keksa i provjerite.

Prvi zapisi o čokoladi vode nas na jug današnjeg Meksika. U četvrtom stoljeću prije nove ere ljudi su smatrali da su plodovi kakao drveta božiji dar. Čokolada je, složićete se, neizostavan dio svakog slatkiša.

Jedan od glavnih sastojak jaffa cakes-a je hrskava čokolada koja nastaje iz zrna kakaa. Kristofer Kolumbo je prvi donio kakao u Europu, a hormon endorfin-hormon sreće, zadužen je za ugodu koju osjećamo dok jedemo jaffa keksić.

Olimpijske igre koje su održane u Montrealu su okupile preko 6.000 sportista. Bijelo Dugme objavljuje album Eto! Baš Hoću! koji je u top 100 albuma jugoslovenske rok i pop muzike. Sve se ovo dogodilo iste godine kada je nastao i jaffa keks, koji do sada postoji već 41 godinu i to u različitim ukusima: jaffa cakes orange, jaffa cakes choco, jaffa cakes choco višnja, jaffa kapri, a svima je već poznato da jaffa keks čoko dolazi u ukusu pomoranče i čokolade.

Nastanak naziva jaffa keksa vezuje se za jedan poseban sastojak koji potječe iz daleke bliskoistočne  zemlje Izrael, po čemu je i jaffa dobila naziv, a to je po pomoranči iz oblasti jaffa (Izrael).

Mnoga djeca nisu baš ljubitelji predmeta matematika, ali da bi vam bilo slađe, prisjetite se reklame za jaffa keks u kojoj Đuro I dijete rješavaju probem iz matematike, počevši računanje od 12. keksića i na kraju ne ostane nijedan jaffa keksić u kutiji. A tko bi mogao odliti i učenju matematike uz osvježavajući žele, mekani biskvit I hrskavu čokoladu koji su osnovni dijelovi svakog jaffa keksića.

Zato, slušajte “Jutro sa Hazetom” od 6.30 sati, te “Opušteno popodne u radio vezi sa Džezi” od 14 sati, igrajte se sa nama i dobrooooo se zabavite!!!

Facebook Comments