Ljutiti Milosavljević za Kameleon: Da sam na strani Maglaja bilo bi me sramota da ovako pobijedim!

Ljutiti Milosavljević za Kameleon: Da sam na strani Maglaja bilo bi me sramota da ovako pobijedim!

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Žikica Milosavljević

Rukometaši Konjuha izgubili su večeras u gostima od Maglaja 35:27 u derbi utakmici Premijer lige BiH. Trener Konjuha Žikica Milosavljević je za Kameleon izjavio kako je sudijski par u ovom susretu oštetio njegovu ekipu.

“Borbena utakmica u kojoj je bilo sjajnih poteza. Susret su pokvarili momci koji su dijelili pravdu, pa tako nije pobijedila bolja ekipa. U 10. minuti pri rezultatu 5:5 naš Arnad Hamzić dobio je udarac u glavu poslije koga mu je ‘razvaljen’ nos te je završio u bolnici, a za taj faul nije bilo sankcije. Sudijski par je preuzeo ulogu, za pet minuta bilo je već 10:5 i svaki put kada smo se približili sudije su sjekle igru i puštale prednost domaćinu. Vrhunski odrađena utakmica sa njihove strane”, rekao je razočarani Milosavljević, te dodao:

“Da sam na strani Maglaja bilo bi me sramota da ovako pobijedim! Moji su momci odigrali veoma hrabro i borbeno u odbrani, veoma raznovrsno u napadu. Drago mi je sto su izdržali pritisak sudijskog para i nisu dobili nijedno isključenje za prigovor, iako su na momente bili očajni zbog nemogućnosti da bilo šta promijene. Razočaran sam! Kako da napreduje sport ako nam ovakvi sude? Sramotno zaista!”, riječi su trenera Konjuha.

Milosavljević je na kraju čestitao rukometašima Maglaja koji su, kako kaže bili izuzetno korektni u igri.

Related Posts

Facebook Comments