Glavni “krivac” za sutrašnji baletni spektakl u Mejdanu: U Banjaluci su mi rekli da ljudima u Tuzli prenesem samo jedno

Glavni “krivac” za sutrašnji baletni spektakl u Mejdanu: U Banjaluci su mi rekli da ljudima u Tuzli prenesem samo jedno

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

U toku su posljednje pripreme za spektakl na ledu, predstavu ORAŠAR, koju će u subotu navečer pred tuzlanskom publikom izvesti baletni ansambl iz ruskog St. Petersburga.

Glavni “krivac” za to jeste kompanija Sarajevo Disk i njen direktor Edin Muftić koji su zapravo i organizatori ove prelijepe kulturne večeri.

“Dolazimo u Tuzlu sa jednim spektakularnim i bajkovitim programom koji ljude ostavi zatečene te ga se sjećaju mnogo vremena. Jučer je ova predstava izvedena u Banja Luci. Jutros sam se čuo sa organizatorom tog događaja Zoranom Đurićem koji je rekao: moraš tamo u Tuzli ljudima reći da su ovdje ljudi plakali, bili su hipnotisani, nisu mrdali dva sata”, istakao je Muftić u razgovoru za Kameleon, te dodao:

“Tehničke ekipe su na terenu. Radi se na postavljanju ledene plohe i svih segmenata, a to nije nimalo jednostavan posao, jer, usudio bih se reći, realizacija ovakvog projekta je težine 2 ili 3 normalna koncerta. Tri kompanije i 50 radnika angažovani su na tehničkoj realizaciji.”

Kako nam je oktrio Muftić, predškolska djeca ne plaćaju ulaznicu za ovaj baletni spektakl, već roditeljima mogu sjediti u krilu.

“Ja preporučujem roditeljima da, kada su njihova djeca u pitanju nabave ulaznice za tribine, jer su ona mala i neće imati dobar pregled sa partera. Ostala starija djeca plaćaju ulaznicu. Publika bi se trebala ponašati teatarski, dakle bitno je ne ometati predstavu na bilo koji način”, rekao je naš sagovornik.

Inače, sva dvorana je numerisana, broj ulaznica je ograničen, a iste možete nabaviti u CD Shopu Mido na Korzu, te na portalu kupikartu.ba. Također, karte se kupuju i na prodajnim mjestima: Agencija Putnik u Hotelu Tuzla i u ulici Đorđa Mihajlovića bb, Ljaljić Tours Agencija (Bankerova bb), Mjenjačnice Exclusive Change u Tržnom centru Konzum Tuzla, u Tržnom centru Mellain Tuzla i UNCRO trafike u TC Omega.

Baletna predstava ORAŠAR biće održana u Velikoj dvorani Mejdan, u subotu 2. decembra 2017. godine sa početkom u 20.30 sati. Svi ste dobrodošli!!!

Facebook Comments