Kako je zbog primanja mita policija na djelu uhvatila Nedima Kulenovića

Kako je zbog primanja mita policija na djelu uhvatila Nedima Kulenovića

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Nedima Kulenovića, rođenog 1955. godine u Banjaluci, zaposlen u UIOBiH, RC Banjaluka, na mjestu šefa Grupe za prinudne naplate.

Optuženi se tereti da je 09.06.2016. godine u Banjoj Luci, u službenim prostorijama UIO BiH, RC Banja Luka, kao šef Grupe za prinudnu naplatu, primio u svom uredu osobu koja je kao vlasnik poduzeća, došla da se informira o mogućnostima reprograma poreznog duga u iznosu od oko 73.000 KM, zbog kojeg je došlo do blokade računa poduzeća.

Prema navodima optužnice, optuženi je od navedene osobe tražio da mu sutradan donese iznos od 7.000 KM, kako bi izvršio deblokadu računa navedenog poduzeća.

Navedeni vlasnik poduzeća o svemu je informirao nadležne pravosudne organe, te sutradan donio novac u označenim novčanicama u ured optuženog Kulenovića, gdje mu je predao novac, nakon čega je optuženi na mjestu događaja lišen slobode od policijskih djelatnika MUP-a RS, a označeni novac kod njega pronađen.

Optuženi Kulenović tereti se da je počinio kazneno djelo primanja dara ili drugih oblika koristi iz članka 217. KZ BiH. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor: Fena 

Facebook Comments