Žikica Milosavljević nakon pobjede u derbiju pohvalio dva svoja igrača

Žikica Milosavljević nakon pobjede u derbiju pohvalio dva svoja igrača

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Zikica Milosavljević

Konjuh je prekinuo niz od tri uzastopna poraza u svim takmičenjima, te je jučer u derbiju Premijer lige pobijedio ekipu Borca sa 20:19. Trener Žikica Milosavljević bio je oduševljen igrom svog tima, te je za Kameleon ispričao kako je utakmica opravdala epitet derbija.

“Momci su bili na razini, vodili smo +3 na poluvremenu i nastavili smo dobro i početkom drugog dijela. Međutim, Borac se vratio, u jednom trenutku izjednačio, pa čak i poveo sa golom razlike, ali smo se uspjeli vratiti. U zadnjoj minuti oni su imali napad da izjednače, nisu uspjeli, a mi smo sačuvali loptu do isteka vremena. Promašili smo nekoliko sedmeraca, i to je sigurno nešto na čemu moramo raditi u narednom periodu”, kratko je za Kameleon prepričao utakmicu Žikica Milosavljević, trener RK Konjuh.

Pohvalio je naš sagovornik Mihreta Husića koji je postigao osam golova i bio najefikasniji igrač utakmice, te golmana Sirću koji je “skinuo” par zicera i sedmeraca u ključnim momentima susreta.

“Slijedi nam teško i zahtjevno gostovanje u Maglaju. Čuo sam da tamo imaju rukometnu tradiciju i veliki broj navijača, tako da sam siguran da nam neće biti nimalo lako”, dodao je Milosavljević.

Facebook Comments