Igračice Jedinstva dobile premije za evropsku pobjedu: Umorne, ali sa mnogo samopouzdanja dočekuju Ilidžu!

Igračice Jedinstva dobile premije za evropsku pobjedu: Umorne, ali sa mnogo samopouzdanja dočekuju Ilidžu!

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Velika pobjeda protiv PAOK-a u EHF Challenge Kupu igračice Jedinstva AtlasRelax napunila je samopouzdanjem pred narednu premijerligašku utakmicu protiv Ilidže koja je na rasporedu u srijedu.

Član Uprave Ahmed Srabović premirao je “Labudice” nakon trijumfa protiv grčkog tima, ali kaže kako mu je žao što ove cure nemaju veću podršku u gradu.

“Mi smo najprosperitetniji klub u Tuzli i ostvarujemo najbolje rezultate. Zato je žalosno da radimo sa markom u džepu. I pored toga, ja sam ovim curama dao 1.000 KM nakon pobjede protiv PAOK-a. Da imam više dao bih još, jer one to zaslužuju”, rekao je Srabović na današnjoj konferenciji za medije.

Sportski direktor Jedinstva Elmir Grabčanović osvrnuo se kratko na utakmicu sa PAOK-om, a razočaranje nije krio zbog jednog razloga.

“Drago mi je što je publika u velikom broju došla na tu utakmicu i da smo na taj način vratili vjeru u ženski rukomet. Dobili smo pohvale od brojnih klubova iz naše lige, ali razočaran sam ljudima u Rukometnom savezu BiH koji nam nisu čak ni poslali čestitku jer smo pobijedili te predstavljali BiH”, istakao je Grabčanović, kazavši kako je ovom pobjedom Jedinstvo donijelo novih 6 bodova BiH za bolji koeficijent u Evropi.

Jedinstvo protiv Ilidže igra u srijedu, 22. novembra 2017. godine od 18.30 sati u Maloj dvorani Mejdan.

“Očekuje nas teža utakmica nego ona u Grudama koja nas čeka za tri dana. Ilidža nije bauk, ali tri boda neće doći sama. Nikada ne treba unaprijed upisati bodove, a primjer za to je i poraz od Dubice na domaćem terenu. Dakle, respekt za Ilidžu, ali nadam se pobjedi”, optimističan je sportski direktor Jedinstva.

Dejana Kulić

Igračica Dejana Kulić pružila je dobru partiju protiv PAOK-a, a sada je, kaže spremna za nove bodove.

“Lošiji su na tabeli od nas. Jesmo bolja ekipa, ali ne smijemo se opustiti. Ulazimo u ovaj susret kao favoritkinje, ali moramo biti ozbiljne i uz borbenost doći do pobjede”, kaže Kulić.

Inače, ekipu Jedinstva očekuje pakleni ritam, jer u desetak dana igraju četiri utakmice. Nakon Ilidže, u subotu slijedi derbi u Grudama, naredne je utakmica u Bihaću, dok početkom decembra Labudice dočekuju ekipu Izviđača.

Facebook Comments