FOTO: RK Konjuh spreman za daleki put u Izrael

FOTO: RK Konjuh spreman za daleki put u Izrael

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Nakon što su lako u prethodnoj rundi sredili Paphos sa Kipra, ekipa živiničkog Konjuha u 3. kolu EHF Challenge Kupa ima novi izazov. Protivnik je izraelski Ramhat Hashron, a obje utakmice biće odigrane u toj zemlji.

Naime, čelnici Konjuha su zbog finansijskih razloga pristali da obje utakmice praktički igraju u gostima, a ekipa u Izrael putuje u četvrtak letom iz Beograda.

“Očekuje nas jedan ozbiljan protivnik, sa dobrim budžetom i ulaganjem. Imamo informacije da su ekipa sa najvećim budžetom u Izraelskoj ligi ove sezone. Od svojih kolega koji tamo rade sam dobio neke važne informacije o protivniku, a pogledali smo i neke njihove utakmice. Oni su po kvalitetu slični nama, ali imaju prednost jer se obje utakmice igraju u Izraelu. Ono što je naša prednost jeste to da možemo odigrati rasterećeno, bez posebnog imperativa za prolaz dalje”, izjavio je u razgovoru za Kameleon trener RK Konjuh, Žikica Milosavljević.

Žikica Milosavljević

Prva utakmica u kojoj će Konjuh službeno biti domaćin igra se u petak u 16 sati po lokalnom vremenu, dok je revenaš odmah sutradan, u subotu sa početkom u 19 sati.

“Moramo pripremiti dvije različite utakmice, čisto da vidimo kako se oni snalaze, odnosno da mi ne budemo predvidivi. Vidjećemo koliko je ekipa spremna za jedan ovakav izazov da u ovakvom takmičenju odigra dan za danom”, dodao je Milosavljević.

Arnad Hamzić

Jedan od najboljih igrača Konjuha ove sezone je Arnad Hamzić, koji kaže kako njegovi saigrači nemaju mnogo informacija o protivniku, ali i da izraelski tim ne zna mnogo o njima.

“Spremni smo. Mi se nećemo predati, dakle ne idemo sa bijelom zastavom. Želimo da odigramo obje utakmice korektno, a ako uspijemo proći dobro je”, kratko nam je kazao Hamzić.

Davor Kadić

Prvotimac Konjuha i jedan od najiskusnijih Davor Kadić, smatra kako Ramhat Hashron nije nimalo bezazlen protivnik.

“Izrael u svi sportovima ima nezgodnu i kvalitetnu ligu. Oni nisu bezazlen protivnik, imaju par internacionalaca. Mi smo odradili neki skauting i mislim da smo podjednaki, iako oni imaju prednost domaćeg terena. Idemo tamo da pokušamo da imamo svoj dan”, rekao je Kadić za Kameleon.

Facebook Comments