ŽOK SMEČ LUKAVAC – Zdrav kolektiv sa jasnom vizijom: Nemamo konkurenciju u Superligi! (VIDEO+FOTO)

ŽOK SMEČ LUKAVAC – Zdrav kolektiv sa jasnom vizijom: Nemamo konkurenciju u Superligi! (VIDEO+FOTO)

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Jedna pozitivna atmosfera u posljednje vrijeme oko ŽOK „Smeč“ Lukavac odrazila se i na rezultate. Naime, lukavačke odbojkašice nalaze se na prvom mjestu Superlige FBiH, i dalje su neporažene i imaju jedan jedini cilj – plasman u Premijer ligu BiH.

Podpredsjednik kluba Samir Džambić je, u razgovoru za Kameleon pojasnio kako se dobrim i kvalitetnim radom u „Smeču“ stvorila lijepa odbojkaška priča.

Opština Lukavac klubu je osigurala tehničku podršku. Djevojke u Sportskoj dvorani treniraju besplatno, a opština redovno plaća registraciju, kotizacije i ostale bitne stvari vezane za takmičenje.

Novi – stari trener Said Hasanbegović na parketu pokušava napraviti kohezivan kolektiv, koji će igrati važnu ulogu u Premijer ligi BiH, ako tim izbori plasman.

Said Hasanbegović

„Prije svega želio bih da pohvalim klub, posebno ljude koji se nalaze u Upravi kluba. Oni imaju mnogo razumijevanja i ljubitelji su odbojke, te im nije mrsko da odvoje svoje slobodno vrijeme i više od toga da bi se ovaj klub razvijao i funkcionisao. Napravili smo dobar ambijent, okupile su se djevojke koje su za svaku pohvalu, dobro se ponašaju i dobro rade na svom individualnom napretku”, istakao je Hasanbegović u razgovoru za Kameleon.

ŽOK „Smeč“ su pred ovu sezonu pojačale i neke igračice sa premijerligaškim iskustvom, poput Lejle Softić, Amele Hadžić i Edine Selimović. Ova posljednja je klasa za sebe, nedavno je pozvana i u reprezentaciju BiH, a otkrila nam je zašto je došla u klub.

Edina Selimović

 „Meni je najbitnije da su trener i klub ozbiljni što se tiče ambicija. Nebitno koliko je tim mlad, samo da se ozbiljno radi. Nije mi cilj da odem u tim koji se bori da ostane u ligi. Ove godine ima dobrih ekipa u ligi, ali mislim da nemamo konkurenciju jer smo se dobro pojačale”, kaže Selimović, koja je igrala odbojku i na američkom koledžu, te na Filipinima.

Lejla Softić dugo je nosila dres tuzlanske Slobode, a početkom ove sezone stigla je u „Smeč“. Naravno, i ovdje je kapiten…

Lejla Softić

Ja sam prezadovoljna, s tim da su došle pored mene još četiri vrhunske igračice. Zacrtale smo sebi cilj da uđemo u Premijer ligu BiH i to nam je dodatna motivacija da napradujemo, treniramo i radimo na sebi kako bi to i ostvarili. Zbog fine i pozitivne atmosfere i ove mlađe igračice su se uklopile, stalno traže neke savjete i sugestiju u igri, ne ljute se ako im kažeš za neku primjedbicu jer su one dobronamjerne“, kaže nam Lejla Softić.

Melika Dautović je u klubu još od 2004. godine. Jedna je od mlađih u prvom timu, a kaže kako joj odbojka nije na prvom mjestu, nego fakultet kojeg je tek upisala.

Melika Dautović

ŽOK „Smeč“ Lukavac može se pohvaliti i sjajnim radom u omladinskom pogonu. Ove klinceze predvodi Jasminka Valjevac.

„Za sada mi imamo dvije grupe djevojčica, 2005. i 2003. godište i mlađe, to su dakle pionirska i kadetska grupa. Imamo takmičenja na federalnom nivou početkom godine i šansu da izborimo državno prvenstvo. U prvom timu trenutno imamo dvije djevojčice, Leu Vujadinović i Dajanu Kovačević i nastojim da u prvi tim prebacim još djevojčica ako im školske obaveze budu to dozvoljavale“, kazala je Jasminka Valjevac, dodavši kako joj je zadovoljstvo dolaziti vikendom kako bi radila sa ovih sjajnim djevojčicama.

Jasminka Valjevac

ŽOK „Smeč“ svoje takmičenje u Superligi Federacije BiH nastavlja danas utakmicom protiv Žepča, također neporaženog tima u ligi. Susret se igra u Sportskoj dvorani Lukavac sa početkom u 16 sati.

U videu ispod možete pogledati kratki insert sa treninga ŽOK “Smeč” na kome vlada odlična atmosfera…

Facebook Comments