Svjetska premijera Eminemovog novog singla “Walk on water” na dodjeli nagrada MTV EMA u Londonu

Svjetska premijera Eminemovog novog singla “Walk on water” na dodjeli nagrada MTV EMA u Londonu

@Vedran M

Ovo će biti četvrti nastup popularnog repera na MTV EMA, a posljednji put na ovoj dodjeli se pojavio 2013. godine u Amsterdamu, kada je počastvovan MTV Global Icon priznanjem i titulom najboljeg hip hop izvođača. Eminem je do sada bio nagrađen s čak 15 EMA nagrada, a ove godine nominovan je u dvije katergorije – za najboljeg hip hop izvođača i najbolji nastup uživo.

“S 35 nominacija i 15 osvojenih nagrada, Eminem je uvijek rado viđen gost na EMA i oduševljeni smo što možemo da najavimo njegov nastup na najvećoj noći u muzici”, saopštio je Bruce Gillmer, izvršni producent MTV EMA dodjele nagrada.

Eminem se pridružuje ranije najavljenim izvođačima, među kojima su ovogodišnji “MTV Global Icon” laureati – irski sastav U2, David Guetta, The Killers, Shawn Mendes, Demi Lovato, Liam Payne, Camila Cabello, Kesha, Stormzy, Travis Scott, French Montana, David Guetta i Clean Bandit kojima će se pridružiti Zara Larsson, Anne-Marie i Julia Michaels. Voditeljica “2017 MTV EMA” bit će Rita Ora, koja će također nastupiti.

Legendarni irski rok sastav U2 ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja “MTV Global Icon”. Bend će obilježiti ovaj događaj velikim besplatnim koncertom na londonskom Trafalgar trgu u subotu, 11. novembra. Prethodni dobitnici “MTV Global Icon” nagrade su Green Day, Ozzy Osbourne, Eminem, Whitney Houston, Queen i Bon Jovi.

Pored benda U2, i svjetska DJ zvijezda David Guetta će nastupiti u subotu na Trafalgaru, ali i na MTV EMA dodjeli dan kasnije, gdje će premijerno izvesti novi singl “Dirty Sexy Money”.

Taylor Swift vodi po broju nominacija i nadmeće se za čak šest nagrada, uključujući i one za najbolji spot za pjesmu “Look What You Made Me Do” i za najboljeg izvođača. Slijedi je kanadska zvijezda Shwan Mendes, koji se takmičiti u pet kategorija, a prate ga Kendrick Lamar i Ed Sheeran sa po četiri nominacije.

Pobjednici, kao svaki put do sada, zavise isključivo od publike. Glasanje za sve kategorije, uključujući i za Best Adria Act, traje do subote, 11. novembra u 23:59, i odvija se na sajtu www.mtvema.com. Nominovani za titulu najboljeg regionalnog izvođača su Sara Jo, bendovi Ničim izazvan i Koala Voice, Marin Jurić Čivro i Nina Kraljić.

Izvor: klix

Facebook Comments