KAMELEON INTERVJU: Edina Selimović – odbojkašica sa “magijom” u igri

KAMELEON INTERVJU: Edina Selimović – odbojkašica sa “magijom” u igri

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Edina Selimović jedna je od najvećih pojačanja ŽOK “Smeč” za novu superligašku sezonu koja je već u toku. Tim iz Lukavca lider je prvenstva, za sada je neporažen, a jedna od najzaslužnijih za to jeste ova sjajna odbojkašica sa internacionalnim iskustvom.

Iako možda nije u vrhunskoj formi zbog teške povrede koju je imala, Edina je pokazala u nekoliko nastupa da nije izgubila odbojkašku magiju. Kako kaže za Kameleon, stigla je u “Smeč” nakon što je uvidjela visoke ciljeve kluba.

“Meni je najbitnije da su trener i klub ozbiljni što se tiče ambicija. Nebitno koliko je tim mlad, samo da se ozbiljno radi. Nije mi cilj da odem u tim koji se bori da ostane u ligi. Ove godine ima dobrih ekipa u ligi, ali mislim da nemamo konkurenciju jer smo se dobro pojačale”, kaže Selimović, koja je igrala odbojku i na američkom koledžu.

Ova djevojka koja je rođena u Gračanici, kaže kako se u Americi igra brža odbojka te je fokus na snazi, dok se kod nas više radi na razmišljanju i taktici.

Njene sjajne igre ponukale su selektora reprezentacije BiH Gorana Nešića da je uvrsti na spisak 14 najboljih igračica naše zemlje. Kaže za Kameleon kako joj je to poticaj da trenira još više, jer se vidi u nekom drugom klubu u budućnosti.

“Radim na tome da budem najbolji igrač koliko mogu u ovom trenutku. Željela bih igrati u nekoj evropskoj ligi. Moje je da radim, da se trudim i da pokažem koliko i šta mogu, a gdje će me sudbina odvesti to ćemo vidjeti”, zaključila je naša sagovornica, Edina Selimović.

Facebook Comments