U2 dobitnici “MTV GLOBAL ICON” priznanja na “2017 MTV EMA”

U2 dobitnici “MTV GLOBAL ICON” priznanja na “2017 MTV EMA”


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Bend će obilježiti ovaj događaj velikim besplatnim koncertom na londonskom Trafalgar trgu u subotu, 11. novembra, a dio nastupa biće emitovan sljedeće večeri tokom MTV EMA dodjele.

Pored benda U2, MTV je najavio da će svjetska DJ zvijezda Davida Guetta takođe nastupiti u subotu veče na Trafalgar trgu, ali i na samoj dodjeli, u nedjelju 12. novembra, gdje će premijerno izvesti novi singl “Dirty Sexy Money” sa Charli XCX i French Montanom.

“Veoma sam uzbuđen zbog nastupa na Trafalgar trgu i na MTV EMA dan kasnije” izjavio je Guetta. “To će biti vatreno krštenje za mene i moje kolege Charli XCX i French Montanu, koji će nastupiti sa mnom  tokom izvođenje našeg novog singla “Dirty Sexy Money”. Jedva čekam!”

Ovogodišnji dobitnici “MTV Global Icon” nagrade,  Bono, The Edge, Larry i Adam, koji već četiri decenije čine U2, jedan od najvećih bendova svih vremena, iza sebe imaju 13 studijskih albuma prodatih u više od 157 miliona kopija, čak 22 Grammy nagrade, nominaciju za Oscara i članovi su Rock and Roll Hall of Fame od 2005. godine. Pored snažanog djelovanja na muzičkoj sceni, veliki uticaj ostvaruju i kroz najrazličitije kampanje koje za cilj imaju jačanje socijalne pravde i ljudskih prava. “Songs of Experience”, željno iščekivani 14. izdanje benda, na kojem se nalaze pjesme “You’re The Best Thing About Me” i “Get Out Of Your Own Way”, biće objavljen 1. decembra za Island Records.

Prethodni dobitnici “MTV Global Icon” nagrade su Green Day, Ozzy Osbourne, Eminem, Whitney Houston, Queen and Bon Jovi.

Facebook Comments