KAMELEON INTERVJU – Said Hasanbegović (trener ŽOK “Smeč” Lukavac): Napravili smo dobar ambijent! (FOTO)

KAMELEON INTERVJU – Said Hasanbegović (trener ŽOK “Smeč” Lukavac): Napravili smo dobar ambijent! (FOTO)

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Lukavački “Smeč” je odlično ušao u novu sezonu Superlige Federacije BiH – Grupa Sjever. Odbojkašice koje sa klupe predvodi Banovićanin, Said Hasanbegović, drže čelnu poziciju na tabeli, a do kraja sezone imaju samo jedan zadatak – plasman u Premijer ligu naše zemlje.

“Prije svega želio bih da pohvalim klub, posebno ljude koji se nalaze u Upravi kluba. Oni imaju mnogo razumijevanja i ljubitelji su odbojke, te im nije mrsko da odvoje svoje slobodno vrijeme i više od toga da bi se ovaj klub razvijao i funkcionisao. Napravili smo dobar ambijent, okupile su se djevojke koje su za svaku pohvalu, dobro se ponašaju i dobro rade na svom individualnom napretku”, istakao je Hasanbegović u razgovoru za Kameleon.

ŽOK “Smeč” su pred ovu sezonu pojačale i neke igračice sa premijerligaškim iskustvom, poput Lejle Softić, Edine Selimović i Amele Hadžić. Trener Hasanbegović smatra kako je to dobar spoj mladosti i iskustva.

“Domaće i mlade igračice shvatile su da uz iskusnije igračice mogu uraditi mnogo na svom ličnom razvoju. Za sada sve to dobro funkcioniše, uvijek ima sitnica i detalja koje treba popraviti, ali ja vjerujem u ove cure”, dodao je trener Hasanbegović.

ŽOK Smeč na sinoćnjem treningu

Jedan od ciljeva ŽOK “Smeč” je ulazak u Premijer ligu BiH. Tim je lider Superlige sa sve četiri pobjede, te su, čini se na pravom putu.

“Naša ekipa je jedna od dominantnijih u Superligi Federacije BiH. Bez obzira što respektujemo svaku ekipu, mi ne prepuštamo ništa slučaju i svakoj utakmici pristupamo veoma ozbiljno. Osim toga, trudimo se da ova ekipa postigne dobru kompoziciju koja će i u Premijer ligi BiH igrati važnu ulogu”, riječi su našeg sagovornika.

Narednog vikenda ekipu “Smeča” očekuje prvi teži test jer u Lukavac stiže Žepče, također neporaženi tim ove sezone u Superligi Federacije BiH.

“Utakmica kao i sve druge. Biće prepuna lijepih trenutaka za gledaoce koji će imati priliku vidjeti šta mi to sve možemo uraditi. Pozivam navijače da nam pomognu i da nas podrže, i ne sumnjam uopšte u jedan pozitivan rezultat”, zaključio je Hasanbegović.

Facebook Comments