Jeziva igra širi se Balkanom: Djeca rizikuju živote dok se snimaju

Jeziva igra širi se Balkanom: Djeca rizikuju živote dok se snimaju

@Vedran M

Pratite Kameleon na Facebooku


Djeca u Srbiji sve češće rizikuju sopstveni život zbog pokušaja da naprave selfi fotografiju na neobičnom i opasnom mjestu, upozoravaju stručnjaci.

Zbog ovog fenomena bolnice širom Srbije pune su djece sa slomljenim nogama i rukama, teškim opekotinama, ubodima od šiljaka, a neki su čak i za dlaku izbjegli smrt, piše Informer.

Situacija je sve alarmantnija, jer nam djeca više ne biraju ni vrijeme ni mjesto gde će usnimiti selfi, pa se tako penju na visoke ograde, skaču po vozovima, pale vatru i gutaju dim… i to su samo neke od suludih ideja kojima pribjegavaju zarad kojeg “lajka” više.

“Nedavno sam imao pacijentkinju, srednjoškolku, koja se nabola na velike šiljke, jer je selfi želela da napravi na ogradi jedne kuće. Tu je i već poznat slučaj dečaka koji je usne namazao uljem, pa ih zapalio, želeći svima da pokaže kako je on gutač vatre. Jedan osnovac je za dlaku izbjegao smrt kada je preskakao terase na drugom spratu zgrade dok je u jednoj ruci držao telefon i sve to slikao” priča za Informer pedijatar dr Saša Milićević.

Facebook Comments