(FOTO) Dječija atletika u Prvoj osnovnoj školi Špionica

(FOTO) Dječija atletika u Prvoj osnovnoj školi Špionica


Pratite Kameleon na Facebooku


Program „Dječija atletika“ koju već drugu godinu  realizuje  AK „Sloboda-Tehnograd“ za učenike osnovnih škola na područu Tuzlanskog kantona, jučer je prezentovan u „Prvoj osnovnoj školi  Srebrenik“ u Srebreniku.

Atletskom treningu prisutvovalo je blizu 200 učenika prvih i drugih razreda.

Kroz realizaciju projekta DJEČIJA ATLETIKA  doprinosi se procesu formiranja kompletne fizičke i psihičke vaspitno – obrazovne ličnosti, razvoju i očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja, humanizaciji savremenog načina života i rada, stvaranju navika za organizovanje i korisno korištenje slobodnog vremena. Program DJEČIJA ATLETIKA za djecu od 5 do 14. godina i sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (tjelesnog, kreativnog, emotivnog i kognitivnog).

Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportista, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 5 do 14 godina.

Danas se sportom bavi manje djece nego prije nekoliko godina, a naročito je manji broj djece, koji se bave sportom neorganizirano, s prijateljima. Za mnoge od njih jedini ili glavni hobi je kompjuter, možda televizija, a svima njima zajedno je, da imaju „sjedeći” način života.

Zbog toga je ovaj trening za dječake i djevojčice iz “Prve osnovne škole Srebrenik”  imao višestruko značenje. Upoznali su sve ljepote atletskih disciplina i značaj fizičke aktivnosti za njihov budući razvoj.

.

Facebook Comments