KAKAV ĆE BITI EPILOG: Pljušte ostavke u KS BiH

KAKAV ĆE BITI EPILOG: Pljušte ostavke u KS BiH

@Vedran M

Pratite Kameleon na Facebooku


Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je u izuzetno teškoj situaciji. Posljednjeg dana 2016. godine ostavku na mjesto generalnog sekretara podnio je Dubravko Barbarić.

Četiri mjeseca kasnije, početkom mjeseca maja odstupio je i predsjednik Upravnog odbora Aleksandar Fulurija. Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nije pronašao zamjene i nasljednike Fulurije i Barbarića, a sada su se povukla i tri člana Upravnog odbora KS BiH, Sejo Bukva, Mirsad Đonlagić i Mevludin Delibašić.

Uspjeli smo dobiti predstavnika Kantolanog saveza Tuzla koji nije imao mnogo vremena za razgovor, ali je potvrdio informaciju koja se pojavila u medijima.

Sve je tačno. Ponudili smo svoje mandate. Ne vidim zaista kako možemo poboljšati stvari. Nema novca, niko nam ne da novac, nema ničega i zaista ne vidim perspektivu“, kratko nam je rekao Đonlagić.

Informaciju je potvrdio i Mevludin Delibašić.

Informacija je tačna, a razloga je mnogo. Zaista sada nisam u prilci da ih sve obrazložim“, rekao je Delibašić i potvrdio da je najveći problem nedostatak finansijskih sredstava i nemogućnost normalnog funkcioniranja Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

 

 

 

Izvor: radiosarajevo

Facebook Comments