FOTO: Mještani Poljica dobit će uskoro pitku vodu

FOTO: Mještani Poljica dobit će uskoro pitku vodu

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


Delegacija Kantonalne vlade, predvođena premijerom Begom Gutićem, danas je prisustvovala uvođenju u radove izvođača u projektu izgradnje vodovodne mreže u naselju Poljice u Lukavcu.

Za realizaciju ovog projekta, a time i dugoročno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja građana Poljica Vlada TK je je iz namjenskih sredstava izdvojila ukupno oko 645.000 KM, od čega je oko 250.000 KM izdvojeno u ovoj godini.

“Na ovaj način konačno osiguravamo i rješavamo pitanje vodosnadbijevanja za oko 900 domaćinstava. To je ono što smo i najavljivali, da ćemo kroz politiku ravnomjernog ulaganja pokušati doći do svih građana našeg kantona”, rekao je premijer Gutić.

Sličnog stava je bio i resorni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić.

“I ovim mi potvrđujemo stav Vlade Kantona da pokušamo svim općinama, odnosno lokalnim zajednicama u kojima postoje problemi vodosnadijevanja dati podršku. Vlada TK će i u narednom periodu podržati ovakve i slične projekte”, istaknuo je Zukić.

Mještani Poljica sa oduševljenjem su prihvatili vijest o rekonstrukciji vodovoda, budući da ih se većina bavi poljoprivredom za koji je neophodno imati dovoljnu količinu vode.

Facebook Comments