SKANDALOZNO! Fantomski gol odveo Panamu na prvo SP u historiji, Amerikanci će Mundijal gledati sa kauča! (VIDEO)

SKANDALOZNO! Fantomski gol odveo Panamu na prvo SP u historiji, Amerikanci će Mundijal gledati sa kauča! (VIDEO)

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


Nevjerovatno luda završnica kvalifikacija u Sjevernoj i Centralnoj Americi. Nakon šokantnih epiloga, o kojima će se još puno pričati, izravan plasman na SP izborili su Meksiko, Kostarika i noćas Panama, Honduras će u baraž protiv Australije dok će SAD prvi put nakon Italije 1990. SP gledati preko malih ekrana.

Meksiko i Kostarika već su ranije izborili plasman u Rusiju, a u igri su bila još samo dva mjesta. Ono koje vodi izravno na Mundijal i ono koje vodi u dokvalifikacije.

SAD je u zadnje kolo ušao s dva boda više od Hondurasa i Paname i s gostovanjem kod posljednjeg i odavno otpisanog Trinidada i Tobaga. Svi su očekivali da će Amerikanci lagano proći kod nemotiviranog Trinidada, no dogodilo se upravo suprotno.

Domaći su već nakon prvih 45 minuta imali 2:0 i bio je to znak za uzbunu u američkom taboru. Ipak, nije bilo previše panike jer su i konkurenti stizali zaostatak. U tim trenucima Panama je gubila 1:0 kod Kostarike, a Meksiko je vodio u gostima kod Hondurasa.

Početkom drugom poluvremena na 1:2 smanjio je Pulišić i Amerikanci su punih sat vremena bili ”unutra”. A onda, haos.

Honduras je preokrenuo protiv rasterećenog Meksika i pobijedio 3:2, a ono što se događalo na utakmici između Paname i Kostarike bez dvojbe bit će predmet brojnih polemika sljedećih dana.

Panama je izjednačila navodnim golom Gabriela Torresa u 52. minuti utakmice. Panama je izvela udarac iz kuta, pred golom Kostarika stvorila se ogromna gužva i lopta je pogodila Torresa te se odbila prema golu.

Gledajući snimak, niti u jednom trenutku ne vidimo da je lopta cijelim obujmom prešla gol liniju. Ipak, sudac iz Gvatemale Walter Lopez priznao je pogodak. Panami je trebao još jedan gol, a postigli su ga tri minute prije kraja utakmice za neviđeno slavlje i prvi nastup te države na svjetskim nogometnim prvenstvima u historiji.

Rezultati by SofaScore

Facebook Comments