Messi je NAJVEĆI kada je najpotrebnije! Hatt-trick za plasman na Mundijal u Rusiju! (VIDEO)

Messi je NAJVEĆI kada je najpotrebnije! Hatt-trick za plasman na Mundijal u Rusiju! (VIDEO)

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


Bez SP-a bila je Argentina prije zadnjeg kola kvalifikacija. Viceprvak svijeta u posljednjoj utakmici još dublje se zakopao jer je na najtežem gostovanju primio najbrži gol u historiji, piše index.hr.

Romario Ibarra u 38. sekundi zabio je za Ekvador i tako potvrdio da je Quito najgori teren za najbolje južnoameričke reprezentacije. Argentina tamo u službenoj utakmici nije pobijedila od 2001. godine, a Brazil je kod Ekvadora u kvalifikacijama za SP prvi put u historiji pobijedio prošle godine.

Ali argentinski Messi po ko zna koji put spasio je reprezentaciju kada je bilo najpotrebnije. U 12. minuti nakon duplog pasa s Di Marijom izbija sam pred golmana i špicom ga “buši” za 1:1.

Samo pet minuta kasnije krade loptu na rubu kaznenog prostora domaćina i silovitim šutom zakucava ljevicom u desne rašlje. Konačno, u 62. minuti prima loptu na 30 metara od gola, nadjačava i nadmudruje dvojicu čuvara i majstorskim lobom treći put savladava Bangueru za konačnih 3:1.

S obzirom na to da su Argentini i ostali rezultati išli u prilog; remi Perua i Kolumbije te poraz Čilea kod rasterećenog Brazila, Argentina se izravno plasirala na SP, iako je prije zadnjeg kola bila ispod crte i nije ovisila samo o sebi.

Rezultati by SofaScore

Facebook Comments