KAMELEON INTERVJU Adnan Mundžić, producent AUDICIJE: Ko god dođe u Mejdan, vjerujem da neće biti razočaran

KAMELEON INTERVJU Adnan Mundžić, producent AUDICIJE: Ko god dođe u Mejdan, vjerujem da neće biti razočaran

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


Kultna AUDICIJA, predstava koju je u bivšoj državi pogledalo oko 2 miliona ljudi, dobila je ove godine novu verziju. 33 godine od prvog izvođenja na sceni Obala u Sarajevu, producent Adnan Mundžić okupio je originalnu glumačku postavu koja je krenula na veliku turneju.

“Koncept predstave je ostao isti, ali je tekstualni dio izmjenjen za nekih 30 posto. Neke ‘bajate’ fore su izbačene, a ubačene su neke nove aktuelnije teme. Predstava je produkcijski veoma zahtjevna, iako se na prvu čini da je jednostavna zbog jedne stolice i stola na sceni. Tehnički smo to doveli na jedan viši nivo sa nekim LED ekranima, bubicama za glumce…”, rekao je u razgovoru za Kameleon producent nove AUDICIJE, Adnan Mundžić.

Mundžić je dodao kako je na ideju za novu AUDICIJU došao na ljeto 2016. godine, te da su pregovori sa glumcima trajali više od godinu dana.

“Vidio sam da snimci stare Audicije imaju zaista veliki broj pregleda i onda sam se odlučio da pokušam okupiti tu originalnu glumačku postavu. Oni nisu vjerovali da ćemo uspjeti u tome, i danas vlada zaista vrlo pozitivna energija”, istakao je Mundžić.

Nakon Sarajeva, AUDICIJA će svoje naredno izvođenje imati u Tuzli, 20. oktobra 2017. godine. Mundžić kaže kako vlada veliki interes.

“Ljudi u Sarajevu su bili oduševljeni izvedbom, reakcije su stvarno bile odlične. Očekivanja publike su bila velika i mislim da smo ih ispunili. Interes u Tuzli je veliki i vjerujem da ko god dođe u Mejdan neće biti razočaran”, zaključio je naš sagovornik u razgovoru za Kameleon.

Mi vas podsjećamo na našu nagradnu igru, u kojoj imate priliku osvojiti karte za AUDICIJU u Tuzli. Vaše je samo da izimitirate omiljenog lika iz AUDICIJE, a oni najbolji biće nagrađeni sa ulaznicama.

Facebook Comments