TUZLA: Razigrane MEGGLE životinjice u ulozi saobraćajnih heroja (FOTO)

TUZLA: Razigrane MEGGLE životinjice u ulozi saobraćajnih heroja (FOTO)

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


Učešćem u projektu “Postani saobraćajni heroj” u Tuzli, domaća kompanija Meggle još jednom je potvrdila društvenu odgovornost i brigu za zdravlje i sigurnost svojih najmlađih potrošača.

U skladu sa brzim životnim tempom i lošim cestama koje su česta pojava u našoj zemlji, nerijetko dolazi do neželjenih situacija u saobraćaju u kojima, na žalost, često stradaju najmlađi.

S ciljem podizanja svijesti o ovom problemu, u Tuzli je pokrenut trodnevni projekat “Postani saobraćajni heroj” koji ima za cilj da edukuje i upozori vozače i đake pješake na poseban oprez prilikom stupanja u gradski saobraćaj.

Svoj doprinos u ovom važnom projektu dala je i domaća kompanija Meggle koja je svoju društvenu odgovornost i ranije pokazivala kroz brojne angažmane u različitim društveno korisnim kampanjama i akcijama širom BiH.

Tako su danas omiljeni junaci sa pakovanja Milky Max Junior mlijeka – pčela, krava i lav – pomagali đacima osnovne škole Jala u Tuzli prilikom prelaska ceste te ih podsjetili na šta sve trebaju obratiti pažnju kada se nađu ispred pješačkog prelaza.

Šarene i vesele maskote privukle su pažnju brojne djece koja su učestvovala u projektu, stoga vjerujemo da će im pouke koje nauče u ova tri dana ostati u sjećanju i biti od koristi u budućnosti.

Facebook Comments