Mahmutović oštro odgovorio: Laž je da sam Razi tražio 100.000 KM, to samo pokazuje kakav je čovjek!

Mahmutović oštro odgovorio: Laž je da sam Razi tražio 100.000 KM, to samo pokazuje kakav je čovjek!

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


Najbolja bh. sportašica svih vremena Razija Mujanović je 30. septembra u Ženevi primljena u košarkašku Kuću slavnih i tako je dobila zasluženo priznanje.

Mujanović je tim povodom gostovala na Face TV-u te izjavila kako joj je bivši generalni sekretar tražio 100.000 KM za mjesto u Košarkaškom savezu BiH.

Nakon što je kritikovala Savez, oglasio se bivši generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović na svom Facebook profilu:

“Čestitam Razi na prijemu u Kuću slavnih. Rezultati koje je postigla pokazuju da je bila jedna od najvećih košarkašica Evrope svih vremena. A kakav je čovjek pokazuje njena lažna izjava da joj je neko tražio pare da bi radila u KSBiH i laž da je nikad niko nije zvao da radi u Savezu.

Da sam joj nudio da radi u Savezu, da se zajedno borimo za žensku košarku i da joj nikada nisam tražio nikakve pare može potvrditi Mara Lakić koja je bila prisutna na sastanku u prostorijama Saveza.

Za razliku od Raze, Mara Lakić se prihvatila posla i zajedno smo gradili žensku košarku koja je iznjedrila sjajne mlade košarkašice koje će nositi reprezentaciju idućih godina. Kako to da pored svih bivših reprezentativaca i reprezentativki koje su u mom mandatu bili dio reprezentativnih selekcija nikome nisam tražio pare već samo Razi? Ili su možda svi oni plaćali da budu u Savezu?

A baš sam imao mjeru kad sam tražio pare da je zaposlim – 100.000 KM. Pa nisam joj nudio da bude direktor BH Telecoma ili Elektroprivrede. Ne znam može li Raza mirno spavati, jer ja sam čovjek koji je pokrenuo incijativu i poslao aplikaciju da bude primljena u FIBA-inu Kuću slavnih?

I bez obzira na to kakav je Raza čovjek, spava li mirno, drago mi je da je primljena u Kuću slavnih, nije mi žao sto sam pokrenuo priču da dobije zasluženo sportsko priznanje. I opet bih uradio isto.

A zašto Raze nema u Jedinstvu, u Kantonalnom savezu Tuzle ili Sarajeva, BiH Savezu, niti u bilo kojem klubu sve ove godine. Neka sjedne i razmisli. A ja joj ne zamjeram, halal joj bilo. Nek je živa i zdrava još sto godina”, napisao je Mahmutović na svom Facebook profilu.

Facebook Comments