Swift: Siguran i moćan auto

Swift: Siguran i moćan auto


Pratite Kameleon na Facebooku


Novo doba donosi nove vrijednosti za novi tip ljubitelja mobilnosti (testne vožnje, premijere, promocije, inovacije, predavanja, tuning show, rasprodaje). Autoshow week od 11. do 15. (oktobra) 2017. Godine u Bingo City Center-u Tuzla. Svi najbolji auto brendovi zajedno (www.tuzla-autoshow.ba).

Što se fotografija tiče, njih i ne treba posebno opisivati, jer su tu i jasno se vidi što se sve novog našlo u sklopu ovog malog gradskog Japanca. Samim time je vidljivo kako nije riječ tek o redizajnu već stoput prožvakane (sada već bivše) generacije Swifta, već o nečem novom, tj. automobilu koji bi trebao očaravati čak i one poslovično naviknute na dosadne i sto miliona puta viđene konkurente poput npr. Volkswagenovog modela Polo ili pak vječno „kontroverznog“ malog Nissana pod nazivom Micra.

Doduše, koliko će Suzuki u tome uspjeti i koliko će novih kupaca odlučiti da dosada i kontroverze nisu njihove glavne karakterne osobine kada se spomenu automobili, nitko ne može znati. No Swift je i opet tu i to je jedino bitno.

Suzuki Swift

Uz japanske motore i mjenjače – sve je strogo kontrolirano od japanskih stručnjaka. Stoga se ne treba čuditi što je većina kupaca vrlo zadovoljna Swiftom bez obzira na to što se radi o novijim modelima.

Novi Swift dug je 3,84 metra, ali je umjesto dosadašnja troja vrata proizveden s pet vrata, kako bi slijedili potrebe kupaca i trendove posljednjih godina. Ipak, ručke za zadnja dvoja vrata su dobro maskirane i gotovo neprimjetne.

Novi Suzuki Swift također posjeduje kamere i laserske senzore za predviđanje sudara i blagovremeno kočenje. Također posjeduje tempomat za održavanje odstojanja od vozila ispred.

Swift je izuzetno uspješna priča za Suzuki, a od lansiranja ovog modela 2004. godine u svijetu je prodato 5,3 miliona primjeraka.

Pokrovitelji: Vlada  TK
Sponzori: Telemach, Junuzović-Kopex, Sarajevo osiguranje, Sparkase Leasing.
Prijatelji projekta: Privredna komora TK, Elektroprivreda BiH, Terassit Insulation, Boms-Expo, Imperio…
Partner projekta: Bingo City Center.
Rezervišite termin i dobrodošli.

 

Facebook Comments