KAMELEON INTERVJU Šejla Kararić: Moj neostvareni san je da zaigram za reprezentaciju BiH (FOTO)

KAMELEON INTERVJU Šejla Kararić: Moj neostvareni san je da zaigram za reprezentaciju BiH (FOTO)

@Vedran J

Pratite Kameleon na Facebooku


U moru brojnih ovosezonskih pojačanja OŽRK Jedinstvo AtlasRelax nalazi se i Šejla Kararić, 27-godišnja rukometašica koja je u tuzlanski klub stigla iz prijedorske Mire.

U razgovoru za Kameleon, Kararić ističe kako je do saradnje sa Jedinstvom došlo sasvim slučajno, nakon jednog telefonskog poziva direktora kluba Elmira Grabčanovića.

“Lijepo mi je ovdje i nisam se pokajala nijedne sekunde. Ima nas sa svih strana, dobro smo se uklopile već od prvog treninga, slažemo se i dobra je atmosfera. Treneri su zaista veoma profesionalni prema nama, a i mi igračice se trudimo da imamo isti radni odnos sa njima. Nemamo za sada nikakvih povreda, što je samo dokaz da smo dobro odradili pripreme”, rekla nam je Kararić, koja se rukometom bavi već 10 godina.

Šejla Kararić postiže gol na meču protiv Hadžića

Jedinstvo je klub koji uvijek ima najviše ambicije. U elitnom društvu bh. rukometa ciljaju na šampionsku titulu, a očekuju i dobre nastupe u EHF Challenge Kupu protiv grčkog PAOK-a.

“Došla sam da uzmemo titulu Premijer lige BiH. Ovo je klub koji teži ka tome i mislim da je vrijeme da ova godina bude godina Jedinstva. Što se tiče Challenge Kupa, pogledala sam nekoliko utakmica PAOK-a i moram priznati da me nisu oduševili. Znam da su se pojačale za novu sezonu. Uglavnom, očekujem dobru utakmicu, da izađemo borbeno na teren i pokažemo šta znamo”, istakla je Kararić, koja igra na poziciji lijevog beka.

Da se radi o odličnoj rukometašici, naša sagovornica je pokazala i u svom debiju za Jedinstvo pred domaćom publikom, kada je ekipi Hadžića postigla čak 9 golova. Možda je taj kvalitet jednom dovede i do neostvarenog rukometnog sna.

“Moj neostvareni san je da zaigram za reprezentaciju BiH. Nadam se da će se ona formirati jednog dana i da ću ja biti dio te selekcije”, rekla nam je Šejla Kararić.

Inače, mnogi rukometni treneri smatraju kako je mnogo teže raditi sa ženama negoli sa muškarcima. Zanimalo nas je kakve to glavobolje, po Šejlinom mišljenju, žene zadaju trenerima.

Šejla Kararić “1 na 1” sa golmanicom Hadžića

“Mi žene smo drugačije i osjetljivije. Sve više prihvatamo srcem, nego što to radimo mozgom. Ali mogu reći da žene jače igraju od muškaraca. Oni imaju ‘masu’, ali žene su mnogo ‘prgavije'”, simpatično je odgovorila naša sagovornica.

Za kraj našeg razgovora, Kararić je otkrila kako je veliki gurman, ali da se ne snalazi baš najbolje u kuhinji.

“Ne volim da kuham. Moje cimerke me hrane, ali ja sam najodgovornija za čistoću”, zaključila je Kararić.

Facebook Comments