DOMINACIJA KAKVA SE NE VIĐA! Hajrudin Trle: Selimović je najbolji biciklista u Evropi!

DOMINACIJA KAKVA SE NE VIĐA! Hajrudin Trle: Selimović je najbolji biciklista u Evropi!

@Vedran J

U srbijanskom Horgošu je proteklog vikenda održana nova biciklistička utrka za Dunavski kup, a ponovo su sjajne rezultate ostvarili takmičari BK “Zmaj od Bosne” Tuzla. Svoj talenat još jednom je pokazao mladi i čudesni Husein Selimović.

“Vozili smo dvije trke. Prva je bila drumska koju je Husein pobijedio napravivši prosječnu brzinu od preko 41 km/h, što rijetko ko može da učini u njegovom uzrastu. U ovoj trci pobijedio je i četiri prolazna cilja, a to znači da je apsolutni pobjednik Dunavskog kupa za sve kategorije. Poslijepodne smo vozili još jednu trku gdje smo napravili taktiku da on odvuče našeg Savu Milovanovića, pa su njih dvojica solo vožnjom dostizali sve vozače. Husein je ponovo bio prvi, dok je Savo završio na drugom mjestu. Siguran sam da je Husein Selimović najbolji u Evropi kada je u pitanju njegova uzrast”, pohvalio se u razgovoru za Kameleon Hajrudin Trle, trener u BK “Zmaj od Bosne”.

Što se tiče ostalih rezultata tuzlanskih biciklista, Savo Milovanović je u prvoj utrci bio 11., dok je Miroslav Lakić u obje trke bio šesti. Mladi Kenan Mehmedović (13) zauzeo je u prvoj trci 22. mjesto, a u drugoj je završio na 11. poziciji.

Tuzlanski “Zmajevi” idućeg vikenda voze trku u Banjaluci, a onda ih očekuje i finale Dunavskog kupa gdje samo treba da potvrde da su najbolja ekipa, a Husein da je najbolji vozač u svojoj kategoriji.

Facebook Comments