Tuzlanski biciklisti opet dominirali: Selimović i dalje bez premca u regionu!

Tuzlanski biciklisti opet dominirali: Selimović i dalje bez premca u regionu!

@Vedran J

Takmičari Biciklističkog kluba “Zmaj od Bosne” Tuzla ponovo su dominirali. Naime, u vikendu iza nas održane su dvije utrke, a “Zmajevi” su još jednom pokazali svoj kvalitet.

“U subotu smo vozili cestovno brdsko prvenstvo u Mostaru na kojem smo osvojili 10 medalja. U kategoriji juniora prvi je bio Almir Mehidić, Husein Selimović je pobijedio u kadetskoj konkurenciji, dok su Osman Ćorić i Savo Milovanović u istoj konkurenciji osvojiliti drugo i treće mjesto. U kategoriji mlađih kadeta prvi je bio Kenan Mehmedović, kod Mastersa “A” treće mjesto je zauzeo Miroslav Lakić, dok je kod Mastersa “B” Armin Omerović bio prvi, a Alen Penić treći. Kod Mastersa “C” Džemal Jašarević je završio kao treći, dok je Tijana Beha bila druga u ženskoj konkurenciji”, izjavio je za Kameleon Hajrudin Trle, trener u BK “Zmaj od Bosne”, koji se nakon toga osvrnuo na utrku za Dunavski kup koja je vožena dan kasnije u Beocinu.

“Husein Selimović je ponovo dominirao u brdskoj utrci. Savo Milovanović je bio šesti, Kenan Mehmedović je bio osmi, dok je Miroslav Lakić zauzeo 14. mjesto. Poslijepodne smo vozili brdski hronometar. Husein je ponovo dominirao i čak je dva minuta prije došao na cilj u odnosu na drugoplasiranog i pokazao tako da mu nema premca. Savo je ponovo bio šesti, Lakić je bio 11., dok je Mehmedović zauzeo 14. mjesto”, dodao je Trle.

Ovim rezultatima, BK “Zmaj od Bosne” pokazao je da je i dalje najkvalitetniji klub u regionu, pogotovo kada se radi o mlađim kategorijama. Tome u prilog govori i činjenica da je Husein Selimović prvi pojedinačno, a Zmaj od Bosne prvi ekipno u generalnom poretku Dunavskog kupa.

Facebook Comments